Sport
FUTSAL: OSIJEK KELME VEČERAS (20.30 SATI) DOČEKUJE MAKARANE

Prva domaća pobjeda jedina je opcija
Objavljeno 21. studenog, 2014.

Večeras u Zrinjevcu gledat ćemo još jednu, osmu epizodu, serijala “Osijek Kelme u lovu na prvu ovosezonsku pobjedu”. Osječani su u prvenstvo ušli ambicijama borbe za play-off, ali nakon sedam kola našli su se već u oprobanoj ulozi - borbe za opstanak.

Bilo je tu svega pomalo. Red peha, red neugodnog rasporeda, red ozljeda i naravno slabijih igara i osječki “hakleri” su dospjeli u nezavidnu poziciju. Zato im je večerašnji susret s Makaranima gotovo “biti 'il ne biti” jer ako ni u četvrtom pokušaju na domaćem terenu ne osvoje sva tri boda, konkurencija će im polako početi odmicati, a to sigurno ne žele.

- Pobjeda nam je stvarno jedina opcija večeras. Moramo zaboraviti sve što se događalo u prethodnim susretima i čiste glave krenuti po tri boda koja bi nas vratila u kakvu-takvu ravnotežu. Nisam očekivao ovakav razvoj događaja u sezoni, ali nije nam prvi put da smo u problemima u jesenskom dijelu sezone - kaže Marin Smoje, trener osječkih malonogometaša.

U goste stiže Novo vrijeme koje je sve samo ne “rado viđen gost”. Makarni su snažna momčad koja ove sezone puca na visoke pozicije. No, Osječani izbora nemaju, pa i s takvima moraju razmišljati samo o pobjedama. Olakšavajuća je okolnost što Novo vrijeme u Zrinjevac dolazi bez svoja dva ponajbolja igrača.

- Neće biti reprezentativca Saše Babića koji je dobio crveni karton u prošlom kolu, i mladog i neugodnog Vedrana Kazazića. Babić je pokretač njihove igre, a Kazazić realizator. Ipak, još uvijek imaju dosta kvalitete u svojim redovima poput Duje Bajruševića i slovenskog reprezentativca Osredkara. Očekujem njihov visoki presing. Neće to biti utakmica u kojoj ćemo se nadigravati. Moramo iskorstiti sva raspoloživa sredstva da dođemo do pobjede - kaže Smoje.

Ni u ovom susretu Osječani neće imati pomoć svog najjačeg aduta Dražena Ćavara, koji se još nije oporavio od ozljede koljena, ali će zato Smoji na raspolaganju biti svi ostali igrači koji zbog raznih razloga nisu igrali u prošlom kolu protiv Vrgorca.

Večerašnji susret u dvorani Zrinjevac počinje u 20.30 sati. Na pomicanje termina u Osijek Kelmeu su se odlučili zbog toga što svoju prvenstvenu utakmicu u 18 sati igra NK Osijek, a nadaju se da će dio navijača iz Gradskog vrta preseliti u Zrinjevac i pružiti im potporu u tom važnom susretu. D. Keler

PAROVI 8. KOLA

U 8. kolu Prve hrvatske malonogometne lige sastaju se: Vrgorac - Novi Marof, Square (Dubrovnik) - Split Tommy, Osijek Kelme - Novo vrijeme, Alumnus (Zagreb) - Murter Royal, Uspinjača (Zagreb) - Nacional (Zagreb), Solin - Brod 035 Simplex.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike