Sport
TRENER OSIJEKA RAZOČARAN

Rukavina: Neki su prvotimci potrošili svoje kredite, a drugi ih brzo troše
Objavljeno 28. listopada, 2014.
Rukavina je razočaran izostankom pravog otpora Dinamu u nastavku utakmice

Vrlo loše su se Osječani proveli u gostima kod državnog prvaka. Ispali su kao odličan melem na europske rane Dinamu. I to najviše smeta. Pali bijelo-plavi bez ispaljenog metka.

Malodušnost je novi neprijatelj s kojim se mora suočiti trener Tomislav Rukavina. Jer ne vidimo drugi opis stanja momčadi nakon prikazanog u Maksimiru. Osijek se opet raspao u desetak minuta. Prvo poluvrijeme je još i bilo “Bože pomozi”, ali sam početak drugog dijela susreta bio je očajan. Od 52. do 61. minute Dinamova je prednost s jednog narasla na četiri pogotka.

- Nije problem izgubiti od Dinama, ali ovaj put nismo pokazali dovoljno želje i volje. U prvom dijelu još smo se držali, ali način na koji smo igrali u nastavku jednostavno je neprihvatljiv. Mogu tolerirati pogreške, mogu razumjeti razliku u kvaliteti, ali ne mogu i neću praštati hodanje po terenu. Tako se ne brane klupske boje i zato me je sramota zbog načina na koji smo poraženi. To naši navijači nisu zaslužili - neuobičajno oštar je bio Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Prije susreta pričao je o najmanje “dvije prilike” koje suparnici uvijek stvore Dinamu u Maksimiru. No, Osijek je ostao limitiran na jednom jedinom ozbiljnom pokušaju. Sve ostalo doslovce je bilo - mlaćenje prazne slame, a defanziva je opet bila vrlo problematična. I tu se nema što previše analizirati. Podbacila je cijela momčad. Osijek je na terenu izgledao beskrvno, gotovo neizainteresirano, što je konačna katastrofa za profesionalnu momčad. Opravdanje bijelo-plavima za tu kalvariju u Maksimiru ne može biti ni saznanje da nisu bili kompletni. Jednostavno, jedino što su pokazali tog poslijepodneva jest gubitnički mentalitet.

- Kvaliteta nam je takva kakva jest, ali kad je već tako, onda svaki susret moramo završiti “krvavih” koljena, a mi protiv Dinama u nastavku nismo napravili ni ozbiljan prekršaj. Dinamo je igrao kao na treningu. Neshvatljivo mi je da se šutke može gledati kako toneš te i ne pokušati se oduprijeti - zaključio je dojmove iz Maksimira trener bijelo-plavih.

Tim najtežim porazom ove sezone nogometaši Osijeka zaključili su miniciklus prvenstvenih nastupa u kojem su u pet susreta čak četiri puta bili gosti. Iz njega su izišli sa samo tri boda i očajnim učinkom na gostovanjima. Takvi ozbiljno uzdrmani dočekuju seriju utakmica u kojima bi se trebali vaditi. Prva je već sutra u Splitu, u okviru 1/8 finala hrvatskog Kupa protiv Splita od kojeg su nedavno također visoko izgubili (3:0) u vrlo čudnoj utakmici, a onda u nedjelju u Gradski vrt dolazi Zagreb i taj će susret biti “utakmica istine”. Zato je pred Rukavinom “nemoguća misija”, jer od krhotina momčadi koja je razbijena zagrebačkom petardom treba složiti sastav koji će pokušati popraviti sliku već u Parku mladeži.

- Dobro je da nam brzo dolazi nova utakmica pa se nećemo predugo zadržavati na toj maksimirskoj neugodnosti. Utakmicu protiv Splita igrači trebaju doživjeti kao mogućnost iskupljenja, a već sad mogu reći kako su neki od prvotimaca potrošili, a drugi ubrzano troše svoje kredite - rekao je na kraju Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Dalibor KELER
OČAJAN MINICIKLUS

Iza nogometaša Osijeka je miniciklus u kojem su čak četiri puta gostovali i samo jednom bili domaćini. Jedinu domaću utakmicu iskoristili su za lijepu pobjedu nad Zadrom (4:1), ali u gostima im je statistika čisti - brodolom. Četiri susreta i isto toliko poraza uz razliku pogodaka 0:13.

Rezultatska katastrofa u Maksimiru prouzročit će nekoliko promjena u momčadi

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike