Gastro
PODERI COLLA - VINA IZ SRCA PIEMONTA

Barbieri priredio degustacijsku večeru
Objavljeno 27. listopada, 2014.

Vinska kuća Poderi Colla sa sjeverozapada Italije, iz srca Piemonta, predstavljena je u vinoteci Bornstein. Prezentaciju i degustaciju vodio je osobno vinar Tino Colla, koji je u Zagreb došao u pratnji supruge.

Na prezentaciji održanoj za medije specijalizirane za vino i gastronomiju, Tino je predstavio pet vina aktualnih berbi koja se trenutačno nalaze na tržištu.

Bila su to redom Campo Romano Langhe Pinot Nero 2011, Nebbiolo d’Alba 2011, Bricco del Drago 2009, Barbaresco Roncaglie 2009 i Barolo Bussia 2009. Nakon degustacije za medije uslijedila je prezentacija usmjerena prema klijentima i prijateljima Bornsteina za koju se tražilo mjesto više. Tino je jednakim žarom i entuzijazmom predstavio svoja vina publici koja je zainteresirano upijala svaku riječ o generacijama dugoj tradiciji, podrijetlu vina i filozofiji njihova nastajanja. Večer su upotpunili sljubljeni zalogaji Bistroa Apetit koji je noć prije ugostio izvrsnog chefa Andreja Barbierija, kako bi na degustacijskoj večeri kreirao jela koja su najbolje popratila ova izvrsna i zaista posebna vina.

Povod ovog dvodnevnog druženja s obitelji Colla dolazak je brenda Poderi Colla na hrvatsko tržište.(J.Kn.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike