Sport
NOGOMETAŠI RIJEKE OSTVARILI PRVU POBJEDU U EUROPSKOJ LIGI

Briljantni Kramarić
hat-trickom potopio Feyenoord
Objavljeno 23. listopada, 2014.

Velika večer Andreja Kramarića i Rijeke! Napadač Rijeke zabio tri pogotka roterdamskom Feyenoordu i donio momčadi s Kantride prvu pobjedu u Europskoj ligi.

U osam dosadašnjih nastupa prošle i ove sezone “bijeli” su upisali pet remija i tri poraza, ali sinoć je Andrej Kramarić imao svoju večer i nekada ugledni nizozemski klub nije imao nikakve šanse.

Već u 2. minuti domaćin je propustio veliku šansu nakon što je odlično ubačena lopta na drugu vratnici došla do Jugovića koji odmah puca iz voleja, no pogađa vanjski dio mreže. Nizozemci su zatim pohvatali konce i zagospodarili travnjakom Kantride, a u 15. minuti propustili su stopostotnu priliku. Manu je prošao kroz riječku obranu, vratio loptu u peterac, ali Lešković je u posljednji trenutak, praktički s gol-linije, izbio loptu. Feyenoord je većim dijelom kontrolirao igru, dok se Rijeka odlučila na nešto povučeniji pristup i vrebanje iz kontranapada, a priliku prvog dijela zapucao je Kramarić u 42. minuti. Moises mu je sjajno spustio loptu u petercu, najbolji strijelac “bijelih” pokušao je prevariti Vermeera, ali nizozemski vratar sjajno je skinuo njegov pokušaj. No to je bilo samo Kramarićevo zagrijavanje za drugo poluvrijeme u kojem je Rijeka krenula agresivnije i mnogo bolje, a to im se isplatilo u 63. minuti, kada je sjajnu akciju pogotkom završio Kramarić. Leovac je na lijevoj strani odigrao dupli pas s Moisesom i fantastično proigrao Kramarića koji je s nekoliko metara zatresao nebranjenu mrežu. Na žalost, vodstvo domaćina nije dugo trajalo. Nakon samo dvije minute Toornstra je iz slobodnog udarca s nekih 25 metara sjajno pogodio za 1:1. Međutim, Rijeka je sinoć imala raspoloženog Kramarića, a kada je tako, Kekova momčad uglavnom pobjeđuje. U 70. domaćin je poveo nakon trenutka genijalnosti, a koga drugoga nego Kramarića! Vargić je ispucao loptu, Andrej se ubacio ispred svog braniča i majstorski lobao vratara. Kantrida je eksplodirala, a u 75. minuti još jedan pogodak. Zabio ga je, naravno, Kramarić. Riječkog napadača u kaznenom je prostoru pomeo Kongolo, sudac je dvojio i nakon konzultacije s pomoćnikom pokazao na 11 metara. Kramarić je sam izveo jedanaesterac i pogodio za 3:1. Veliku večer Kramarić je okrunio hat-trickom, a Rijeka prvom pobjedom u Europskoj ligi. Nakon tri kola Rijeka ima četiri boda i izgledne šanse za prolazak skupine, odnosno prezimljavanje u Europi. (I. Li.)

RIJEKA                             3  (0)
FEYENOORD                  1  (0)

RIJEKA - Stadion Kantrida. Gledatelja: 8500. Sudac: Tom Harald Hagen (Norveška). Strijelci: 1:0 Kramarić (63), 1:1 Toornstra (65), 2:1 Kramarić (70), 3:1 Kramarić (75-11m). Žuti kartoni: Leovac, Jajalo (Rijeka), Wilkshire, Nelom, Clasie (Feyenoord).

RIJEKA: Vargić, Tomečak, Lešković (od 65. Samardžić), Mitrović, Leovac, Jajalo, Cvijanovič, Moises (od 89. Krstanović), Jugović (od 84. Krvržić), Sharbini, Kramarić

FEYENOORD: Vermeer, Wilkshire (od 46. Karsdorp), Kongolo, Nelom, Clasie, El Ahmadi, Immers, Steenvoorden, Toornstra, Kazim Richards (od 80. Vrede), Manu (od 80. Boëtius).

Fantastični nastup Kramarić je okrunio hat-trickom

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike