Sport
SENZACIJA ODBOJKAŠICA

Hrvatska pobijedila treću ekipu svijeta
Objavljeno 1. listopada, 2014.

Prije 16 godina, u svom debiju na Svjetskom prvenstvu, odbojkašice Hrvatske ostvarile su tri pobjede u nizu. Treća je bila protiv Japana, koji je istu ulogu odradio i ovaj put, na svjetskoj smotri u Italiji.

Na otvaranju drugog kruga, u Trstu, izabranice Angela Vercesija su nakon Tunisa i Njemačke nastavile seriju. Japan je kapitulirao nakon pet setova, aktualna svjetska bronca nije pronašla rješenje za sjajne Hrvatice, kojima je ovo već peta pobjeda na Prvenstvu. Očito je optimizam naših igračica i stručnog stožera bio s pokrićem kada su uoči susreta najavili da veliki rival nije nepobjediv. Samo je prvi set ponudio dominaciju suparnica, ali i tada je bilo vidljivo da favoritu neće biti nimalo lako. Drugi i treći set bili su izjednačeni, na kraju je jedan otišao na svaku stranu na razliku. U trećem je setu Vercesi u igru uveo Fabris, čiji su smečevi donijeli dodatnu injekciju suigračicama, koje su odigrale veliku utakmicu. Vukle su one najiskusnije (Poljak, Ušić Jogunica, Jerkov), ali bez kvalitetnog doprinosa ostalih (Miloš, Ušić, Brčić, Čutuk) ne bi bilo ni velike pobjede. Ovo je bila već treća utakmica u pet setova, druga pobjeda, što znači da i mentalna čvrstoća naših djevojaka nije upitna. S nova dva boda (ukupno pet) Hrvatska ostaje u igri za plasman među tri najbolje reprezentacije E skupine. Nada će se produžiti s novim pobjedama, a niz će biti na ogromnoj kušnji već večeras, kada igramo protiv još jedne azijske sile, Kine.

Inače, u prvom susretu naše skupine Dominikanska Republika svladala je Belgiju 3:2, kasnije su se igrali mečevi Kina - Njemačka i Italija - Azerbajdžan. Danas u 2. kolu još se igraju susreti: Dominikanska Republika - Azerbajdžan, Njemačka - Japan i Italija - Belgija. N. Benčina

Hrvatska                    3
Japan                         2

TRST - Dvorana Palatrieste. Gledatelja: 2000. Suci: Elbis Zamora (Kolumbija), Josmer Perez (Čile)

HRVATSKA: Ušić Jogunica 17 , Grbac, Jelić (L), Čutuk 1, Jerkov 13, Miloš 8, Popović 8, Fabris 15 , Brčić 4, Alajbeg, Poljak 18, Ušić (L)

JAPAN: Nakamichi, Kimura 18, Takada, Yamaguchi 1, Ishida, Ishii 1, Shinnabe 11, Ebata 22, Sakoda 11, Ono 10, Tsutsui (L), Miyashita 4

REZULTAT PO SETOVIMA: 18:25, 25:23, 25:27, 25:20, 15:8

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike