Svijet
NASTAVLJENI NAPADI NA MILITANTE

Hrvatska još neće slati svoje snage u ratnu zonu
Objavljeno 25. rujna, 2014.

Vezani članci

NASTAVLJENI NAPADI NA POLOŽAJE ISIL-A

Barack obama: Ovo nije samo američki rat

Ministar obrane Ante Kotromanović jučer je još jednom ponovio kako Hrvatska kao članica koalicije protiv Islamske države u Siriji (ISIL) još uvijek neće slati svoje snage u ratnu zonu.

- Nemamo zahtjeva za angažmanom naših oružanih snaga na području Iraka i Kurdistana. Mislimo da treba jačati lokalne snage koje će biti sposobne same odgovoriti određenim krizama na tom prostoru i da se trebaju više uključiti susjedne zemlje - poručio je ministar.

Dodao je kako Vlada ne treba donositi posebnu odluku o pristupu koaliciji.

- Ako dođe do angažmana naših snaga, naravno da Sabor mora donijeti odluku o tome, zna se kakva je procedura - zaključio je Kotromanović.

Ministar branitelja Predrag Matić nakon sjednice Vlade rekao je, kada je riječ o koaliciji protiv ISIL-a “da mi, pripadnici demokratskog svijeta, u svakom slučaju trebamo dati doprinos u skladu s našim materijalnim, tehničkim mogućnostima i ljudskim potencijalima".

Sjedinjene Američke Države i njihovi arapski saveznici nastavili su zračne napade na militante Islamske države u Siriji, objavio je Pentagon. Napadnute su modularne rafinerije na istoku Sirije. Ovim napadima SAD žele prekinuti dotok novca kojim se financiraju operacije Islamske države u Siriji i Iraku.(MS/D.Pav.)

Možda ste propustili...

33 OSOBE OZLIJEĐENE U OLUJI

Tornado odnio pet života u južnoj Kini

PESKOV ZAPRIJETIO ZAPADU MOGUĆOM ODMAZDOM

Rusija prijeti zbog imovine

Najčitanije iz rubrike