Sport
GRAFIČARI “KRSTILI” ČEPINČANE DAN RANIJE

Prvo međusobno sučeljavanje četvrtoligaša iz Osječko-baranjske županije
Objavljeno 15. rujna, 2014.
Zbog istodobnog subotnjeg sraza u Gradskom vrtu momčadi su htjele odgoditi susret za nedjelju, kada je Čepinčanin Nikolić krstio dijete

U novoformiranom regionalnom slavonsko-baranjskom nogometnom sazivu, a četvrtom državnom razredu, smjestio se i tercet susjeda iz Osječko-baranjske županije čija sučeljavanja pobude veće zanimanje i uvijek budu nabijena posebnim emocijama.

Prvi takav bio je subotnji u osječkoj Retfali, u okviru 5. kola u kojem je Čepin došao u posjet Grafičar Vodovodu. Domaćini su taj susret htjeli prebaciti na nedjelju kako bi osječki i gledatelji iz bližeg okruženja mogli biti na tome srazu, jer je istodobno u Gradskom vrtu bio prvoligaški na koji je dolazila europska Rijeka. Protiv pomicanja termina za 24 sata načelno nisu imali protiv ni Čepinčani, ali se više sila ispriječila u tome. Praktički je kompletan igračko-stručni-logistički kadar bio pozvan na prekjučerašnje krštenje djeteta napadača Marijana Nikolića, koji je, nakon obilaska svijeta, u Čepin stigao iz susjednih Vladislavaca. Gledateljsku je, međutim, posjetu u Retfali, kao i Gradskom vrtu, prilično omelo kišno vrijeme tako da su brojke bile u okvirima skromnih standarda. Retfalčani su se ponajprije oslonili na dolazak gledatelja iz Čepina koji u zamjetnom broju odlaze i na Osijekove utakmice čiji ih čelnici, točnije vodeće ambiciozne ljude, nisu zvali na prošlotjedno okupljanje na temu unaprjeđivanja slavonsko-baranjskog nogometa i bolje međusobne suradnje. Unatoč ukupno teškim, složenim vremenima “grafičari” i Čepinčani uspjeli su u organiziranom procesu zadržati sve natjecateljske kategorije mladeži, čemu treba dodati da je Čepin po broju stanovnika, dakle prirodnom potencijalu, treći u Osječko-baranjskoj županiji! To je, međutim, neka druga priča, a subotnja u Retfali zasluženo se rasplela u korist domaćina u čijim su redovima najbolji bili ljetošnja pojačanja. Bivši “metalci” Čavar i Duvančić te “domicilni” tamnoputi Čepinčanin Yakubu iz Nigerije, koji je protiv dojučerašnjih suigrača odigrao najbolju utakmicu u “žuto-plavom” dresu “grafičara”. Igrač odluke je, međutim, bio Dražen Čavar, čiji su lucidni potezi početkom drugog poluvremena trasirali smjer bodova bez kojih su otišli gosti u čijim je redovima nastupao tandem prošlosezonskih “grafičara” koji su također imali zapaženije uloge. Poznić je uvodno anulirao Bilandžićev pogodak, a Rolj je dobro obavio zadaće u obrani, iako je Čavara teško bilo predvidjeti. Taj je malonogometaš prvo zabio te asistirao iskusnom Lišniću da bi “slavljenik” Nikolić ugrozio pobjedu domaćina, ali ne i onemogućio.

Dražen LEKŠAN
Najčitanije iz rubrike