Sport
1/16 FINALA NOGOMETNOG KUPA

Lokomotiva u Bijelom Brdu, Sl. Belupo u Jurjevcu, Osijek i Cibalia u goste
Objavljeno 3. rujna, 2014.

Prije jučerašnje odgođene zadnje utakmice pretkola nogometnog Kupa Hrvatske, između domaćeg Splita i Croatije iz Grabrovnice, Povjerenstvo za natjecanje odredilo je parove 1. kola. To tijelo HNS-a, pod predsjedanjem Nevena Kolića, vodilo se pretpostavkom da će prvoligaš nadjačati niželigaša iz Grabrovnice čiji bi prolaz bio doista senzacionalan. Taj bi slučaj promijenio i parove, ali samo nekoliko utakmica tako da je velika vjerojatnost da će se 24. rujna, kada je termin susreta 1. kola, sastati oni koji su određeni prekjučer u Zagrebu.

Među 32 kluba u završnici državnog Kupa nalazi se i sedam iz Slavonije i Baranje od kojih su dva, zbog ranije stečenog rejtinga, odnosno koeficijenta, izravno uključeni u 1/16 finala kamo je dospjela petorka nakon borbi kroz županijski i potom filtar pretkola. Tih će pet klubova zato imati privilegij ugostiti sastave s višim koeficjentom među koje pripada i nekadašnji prvoligaš iz Varaždina koji se, nakon stečaja, sada natječe u trećoj ligi pod imenom grada. Varaždinci su zato gosti, a put ih vodi u Antin, gdje će igrati protiv ligaškog konkurenta Mladosti. Antinjani tako imaju najveću šansu od slavonskih amatera probiti se u 2. kolo u kojem će ih, najvjerojatnije, posjetiti najbolje pozicionirani klub od preostalih. Utakmice u Bijelom Brdu i Požegi te Jurjevcu i Vukovaru imaju prvoligaški okus jer na tamošnja igrališta dolaze upravo sastavi iz elitnog državnog razreda. Trećeligaši BSK i Slavonija ugostit će zagrebačku Lokomotivu, odnosno pulsku Istru 196, dok će četvrtoligašima Zrinskom i Vuteks Slogi na noge doći koprivnički Slaven Belupo, odnosno Osijek. Zbog gostovanja Osijeka u Vukovaru sedam će Slavonaca igrati na šest igrališta, a vinkovačkoj Cibaliji predstoji sraz na onom u Bistri, gdje će ih dočekati istoimeni (drugo)ligaški konkurent s kojim se u subotu sastaje na svom terenu u borbi za bodove.D. Lekšan

Parovi

Vuteks Sloga (Vukovar) - Osijek, Zrinski (Jurjevac) - Slaven Belupo (Koprivnica), Mladost (Antin) - Varaždin, Bistra - Cibalia (Vinkovci), Slavonija (Požega) - Istra 1961 (Pula), BSK (Bijelo Brdo) - Lokomotiva (Zagreb), Ponikve (Zagreb) - Dinamo (Zagreb), Funtana - Hajduk (Split), Lekenik - Rijeka, Podravac (Virje) - Šibenik, Opatija - Zagreb, Novigrad - Inter Zaprešić, Zagora (Unešić) - Zadar, GOŠK (Dubrovnik) - Pomorac (Kostrena), Međimurje (Čakovec) - Vinogradar (Mladina) i Segesta (Sisak) - Split. Prema kalendaru natjecanja sve su utakmice na rasporedu 24. rujna od 15.30 sati.

Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

Najčitanije iz rubrike