Sport
OSIJEK TRI SUSRETA BEZ PORAZA

Rukavina: Nastavak ćemo dočekati još bolji!
Objavljeno 1. rujna, 2014.
U Gradski vrt iz sarajevskog Željezničara stigao je veznjak Nermin Jamak

Nogometaši Osijeka u Puli produžili su niz pozitivnih rezultata na tri utakmice. Pobjedama nad Zagrebom i Hajdukom dodali su remi protiv Istre 1961 i na taj su se način smjestili u sredinu prvenstvene tablice.

Utakmica u Puli nije bila posebno kvalitetna, ali Osijek je nastavio niz neporaženosti na pulskim stadionima koji traje još od 2007. godine. Jedino što trener Tomislav Rukavina nije uspio zaokružiti svoj pobjednički opus na klupi bijelo-plavih. Puljani su i dalje ostali jedina momčad protiv koje Osijek pod Rukavinom još nije slavio. A mogao je baš u tom susretu.

S Grbavice u Gradski vrt

- Rekao sam i prije odlaska u Pulu kako želimo pobjedu, ali da bismi i s bodom bili zadovoljni. Sad mi je malo žao što nismo donijeli kući sva tri boda, jer nam se takva mogućnost ponudila tijekom susreta. Nismo iskoristili nešto slabiji dan našeg suparnika - kaže Tomislav Rukavina, trener NK Osijek.

No, globalno može biti zadovoljan, jer je njegova momčad u posljednja tri nastupa uzela sedam bodova. Time su si osigurali mir tijekom prvenstvene stanke koja slijedi, a protiv Istre 1961 igrat će ove sezone još triput pa će prilike za pobjedu biti.

Nakon povratka iz Pule momčad je dobila dva dana odmora, a već danas će opet biti na okupu. Prvenstvena stanka bit će iskorištena za dodatno uigravanje linija, jer se momčad okupljala kroz pripreme. Bolji bi nakon stanke trebali biti Baraban i Mešanović, a Osijek će iz dvotjednog trenažnog procesa izići i jači za jedno novo lice. Riječ je o Nerminu Jamaku, veznom igraču sarajevskog Željezničara, koji je novi član bijelo-plavih. Jamak je nedavno napunio 28 godina, a nakon što mu je propao angažman u Poljskoj, odlučio se za dolazak u Gradski vrt. Riječ je o nogometašu koji pokriva sve pozicije u sredini veznog reda. Inače, prema procjeni portala Transfermarkt njegova je vrijednost 400 tisuća eura i po tome je spadao među najskuplje igrače Željezničara. Za Jamaka je sigurno koju pozitivnu riječ rekao i Filip Lončarić, vratar koji je nedavno potpisao jednogodišnji ugovor s bijelo-plavima, a u Gradski vrt stigao je također iz sarajevskog kluba s Grbavice.

Na turniru “Blage Zadre”

Dakle, Rukavina je dobio jedno od željenih pojačanja. Jamak bi prema svemu to trebao biti, jer je u Željezničaru bio glavni kreator igre. Međutim, “transfer crv” trenera bijelo-plavih još uvijek radi, jer bi želio dovesti još jednog krilnog napadača. Istina, do isteka ljetnog prijelaznog roka “sitno se broji”, ali nije isključeno da se dogodi još kakav posao u posljednjem trenutku.

Inače, tijekom stanke nogometaši Osijeka neće gubiti natjecateljski ritam.

- Malo ćemo nadopuniti rezerve snage, a očekuje nas i nastup na Memorijalu Blage Zadre u Vukovaru. Dobit ćemo malo vremena dodatno uigrati sve naše linije pa vjerujem da ćemo nastavak prvenstva dočekati još bolji nego što smo bili prije ove stanke - kaže Rukavina.

To bi značilo nove porcije dobrih vijesti za navijače Osijeka. Bijelo-plavi polako hvataju onu proljetnu formu kada su u Gradskom vrtu bili neprijeporni, što im je na kraju i donijelo opstanak. Najbolja je vijest da se obrana sređuje, jer Osijek je u posljednja tri susreta primio samo jedan jedini pogodak i taj iz nepostojećeg kaznenog udarca. Dakle, defanziva je u redu, sada treba probuditi strijelce, jer bez njih pobjeda neće biti...

Dalibor KELER
MATAS DVA TJEDNA “OUT”

Nikola Matas u posljednji je trenutak otpao iz kombinacija za susret u Puli. On ima zdravstvenih problema koji se očituju upalama u preponskom području i zbog toga će morati mirovati najmanje dva tjedna. Dakle, cijelu stanku će provesti na rehabilitaciji.

PRIJELAZNI ROK

RUKAVINA ŽELI DOVESTI JOŠ JEDNOG KRILNOG NAPADAČA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike