Sport
DOLASKOM MALENICE RIJEŠENO VRATARSKO PITANJE

Na zimu moguć povratak Antolovića u Cibaliju
Objavljeno 28. kolovoza, 2014.

VINKOVCI - Dan prije utakmice trećeg kola u Velikoj Gorici u Cibaliji sve izgleda u najboljem redu. Zdravstveni karton ipak, narušen je ozljedom vratara Ivana Filipovića.

Udarac u koljeno koji je mladi vratar dobio na utakmici u Sesvetama, očito je bio jače prirode kada nije mogao stati među vratnice protiv Lučkog u Vinkovcima. Stoga su čelnici kluba morali prvo reaktivirati Tomislava Vranjića, koji je svoj posao odradio vrlo dobro. Budući da i tjedan dana nakon ozljede situacija oko koljena vratara Filipovića nije bila ništa bolja, klupsko vodstvo brzo je djelovalo i doveli su na posudbu vratara Osijeka Marka Malenicu.

- Imali smo riješenu situaciju s vratarima tijekom priprema. Sva tri su trenirali i odlično odradili pripreme, a onda se ubrzo stvorio problem. Prvo je Vranjić izrazio želju da počne raditi u školi nogometa, a potom je mladi Jozinović stalno iskazivao nezadovoljstvo što ne brani više. Na kraju dogodila se i ozljeda Filipovića koja nas je prisilila da promptno djelujemo. Na posudbu je iz Osijeka došao Marko Malenica. Zasad na šest mjeseci - rekao je Pernar.

Nakon isteka posudbe moglo bi ponovno doći do promjene na vratima Cibalije. Zapravo, riječ je o poznatom licu.

- Marijan Antolović iskazao je želju za povratkom u Cibaliju. Čelnici njegovog sadašnjeg kluba, sarajevskog Željezničara, zamolili su ga da ostane bar do zime, jer nisu u tako kratkom roku mogli dovesti novog vratara. Antolović tako ostaje opcija za zimski prijelazni rok.

Kakvo je uopće stanje s Filipovićem?

- Treba napomenuti kako su, osim Filipovića, svi ostali igrači zdravi. Što se tiče Filipovića, snimka je pokazala kako se ne radi o nekoj težoj ozljedi. Ligamenti i meniskus su u redu, samo je problematičan taj izljev unutar koljena koji mu stvara problem. Filipović je sada četiri-pet dana na poštedi, a koliko će još biti ovisi o doktoru koji će odrediti terapiju.

Sutra ujutro momčad Cibalije kreće na put za Veliku Goricu, gdje će odigrati utakmicu s momčadi koja je pretendent za naslov prvaka. U Cibaliji žele i nakon trećeg kola ostati neporaženi.

- U trećem kolu čeka nas derbi kojemu se zaista veselim. Igramo s kvalitetnim protivnikom, a mišljenja sam kako je naša momčad zrela za velike rezultate. Očekujem da u Velikoj Gorici odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu sličnu onoj u Sesvetama i prvom poluvremenu u Vinkovcima. Smatram da smo sposobni iz Gorice vratiti se neporaženi. Imamo kvalitetnu momčad koja se može nositi sa svima u ovoj ligi, bilo gdje da igramo - rekao je Pernar. A. Grgić

Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike