Sport
U KANJIŽI ODIGRALI SUSRETE S MOMČADIMA IZ LIGE PRVAKA

Novi igrači NEXE-a dobro se uklopili, ali još treba vremena za uigravanje
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.

Nakon što su na jakom 4. međunarodnom turniru “Kanjiža kup” osvojili peto mjesto, pred rukometašima NEXE-a do početka natjecateljske sezone i prvog kola u regionalnoj ligi ostale su još tri provjere. Prva je već danas, kada gostuju u Slatini, gdje će uveličati 60 godina igranja rukometa u tom gradu, a potom će u petak i subotu gostovati u Prijedoru.

U Kanjiži su Našičani imali zgusnut ritam utakmica jer su ih u 30-ak sati odradili čak tri. Nakon poraza od Gorenja i Pick Szegeda u borbi za poredak uvjerljivo je poražen Partizan, no više od samog plasmana trenera Zdenka Kordija zanimao je uvid u trenutne mogućnosti njegove momčadi, kao i reakcija na tri protivnika različitih stilova i kvalitete.

- Ono što smo htjeli s ovim turnirom, to smo i dobili. Utakmica s Gorenjem bila je izjednačena, a nakon nje bilo je zanimljivo vidjeti kako možemo odigrati istog dana protiv još jačeg protivnika. Bio je to poseban izazov i prvo smo poluvrijeme odigrali u jakom ritmu te je rezultat bio tijesan. U nastavku su se Mađari malo odvojili, ali uspjeli smo zadržati priključak. Partizan ima pomlađen sastav, koji igra brzo i lepršavo, i tu smo imali izazov pristupa te uigravanja, što je većim dijelom i napravljeno. Mogli smo vidjeti trenutno stanje i u obrani i u napadu te što je potrebno još popraviti. No ukupno mogu biti zadovoljan onim što smo prikazali u Kanjiži - osvrnuo se na nastup svoje momčadi trener našičkog kluba.

Turnir je inače pripao Pick Szegedu koji je u finalu svladao Vardar (31:30), a Slovenci su za treće mjesto nadigrali reprezentaciju Tunisa (40:30).

U preostala tri pripremna susreta Kordi ne namjerava popuštati u intenzitetu, iako rad i dalje pomalo remete manje ozljede te putovanja. No momčadi je još potrebno uigravanje, iako su se novi igrači dobro uklopili.

- Jasno je da faza uigravanja traži vremena, ne može proći preko noći. Imamo još dosta prostora za napredak i u obrani i u napadu i na tome ćemo poraditi sljedećih dana, pogotovo u tim utakmicama u kojima će svaki igrač dobiti određene zadatke. Svi novi igrači dobro se uklapaju, imaju dobar pristup i momčad im to vraća na pravi način. Kako vrijeme bude odmicalo, to će sve bolje izgledati - rekao je Kordi, čija će momčad nakon tri prijateljske utakmice, prvu utakmicu u SEHA GJT ligi odigrati 6. rujna protiv CO Zagreba u Osijeku. G. Roguljić

Najčitanije iz rubrike