Sport
U NK OSIJEKU LIJEČE RANE

Rukavina zahvalio navijačima na razumijevanju
Objavljeno 23. srpnja, 2014.
Poraz je bolan, uzroke smo detektirali i otklonit ćemo ih, kaže trener

Teški debakl na prvenstvenoj premijeri s Lokomotivom (1:4) još uvijek je glavna tema razgovora u osječkom prvoligašu. Svi su šokirani karambolom u sudaru s Lokomotivom i teško dolaze k sebi. Nekako najpribraniji čini se trener Tomislav Rukavina, koji je pronašao snage za dubinske analize te utakmice, iako su uzroci Osijekova poraza puno jednostavniji. Nije tu bilo pitanje ni taktike ni izbora igrača, već, jednostavno, ležeran pristup, na koji ova momčad Osijeka nema pravo ni kad igra protiv niželigaških klubova. Jednostavno, nisu toliko dobri da bi mogli pobjeđivati na rutinu. Za pobjedu “bijelo-plavi” uvijek moraju “okrvaviti koljena”.

- Poraz je bolan, uzroke smo detektirali i otklonit ćemo ih. Poznam svoju momčadi i uvjeren sam da će se biti u stanju izvući iz ove rupe u koju smo upali. Moramo vratiti ozbiljnost i potpunu predanost na terenu. Ne mogu shvatiti što nas je toliko opustilo. Momčad nam je ista kao prošle sezone, a zna se kako je ona završila. I ova će godina biti s oscilacijama, to je sigurno, samo ih trebamo svesti na najmanju moguću mjeru - kaže Rukavina.

Jedno ga je ipak fasciniralo. Način na koji su navijači prihvatili taj debakl.

- Moram zahvaliti našim navijačima na korektnom prihvaćanju tog teškog poraza. Drugdje bi bilo svega i svačega. To je još jedan razlog više da zapnemo i više im ne priuštimo tako ružne trenutke - kaže Rukavina.

Netko će to vidjeti kao dodvoravanje, ali taj će biti na posve krivom tragu. To je samo prava istina, jer navijači “bijelo-plavih”, ili dobar dio njih, zbilja su stoički podnijeli četiri Lokomotivina “nokdauna”. Vjerujte, Rukavina je ljut, ljut kao ris i to stradanje, koliko god on umirivao situaciju u javnosti, neće proći samo tako. Letjet će ili je letjelo perje po svlačionici...D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike