Svijet
KRVAVA OSVETA

Izraelci usmrtili 3 dječaka
Objavljeno 17. srpnja, 2014.

Tri palestinska dječaka ubijena su u četvrtak poslijepodne u izraelskom zračnom napadu na središte grada Gaze, priopćile su mjesne hitne službe.

"Najmanje je troje djece iz iste obitelji ubijeno u izraelskom napadu na četvrt Sabra, u središtu grada", izjavio je za France-Presse glasnogovornik hitnih službi Ašraf Al Kudra. Pet je osoba ranjeno u izraelskom napadu, dodao je on. S tim posljednjim bombardiranjem grada Gaze u četvrtak poslijepodne broj palestinskih žrtava narastao je na 237 otkako je počela izraelska operacija u Gazi 8. srpnja, prema podatcima palestinskih sigurnosnih službi. Među smrtno stradalim su 43 žene i 25 djece. Više od 1700 osoba ozlijeđeno je u izraelskim napadima.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan optužio je jučer Izrael da pokušava izvesti "sustavni genocid" Palestinaca u Pojasu Gaze.

Izraelski zračni udari na Gazu "namjerno su nerazmjerni" i predstavljaju "kolektivno kažnjavanje", izjavio je u četvrtak zamjenik britanskog premijera Nick Clegg u neuobičajeno oštroj izjavi na račun jednog od britanskih bliskih saveznika. "Sad bih zaista zatražio od izraelske vlade da se zaustavi. Dokazali su što su htjeli", dodao je Clegg desetog dana borbi između Izraela i Hamasa u stanci petosatnog humanitarnog primirja, tijekom kojeg je Izrael obustavio zračne udare, a Palestinci raketiranje Izraela iz Pojasa Gaze. (dc)

237

Palestinaca ubijeno je u izraelskoj ofenzivi

Najčitanije iz rubrike