Sport
NACIJA U OČAJU

Svi traže Scolarijevu “glavu”, Neymar je čvrsto uz izbornika
Objavljeno 14. srpnja, 2014.

Četvrto mjesto na SP-u, loša igra, neslavan rekord (1:7), raštimana momčad... Sve su to Brazilci priuštili svojim navijačima na Mundijalu, a jedan od najodgovornijih za to, izbornik Luis Felipe Scolari, ne razmišlja o ostavci!

- Predat ću izvještaj Savezu, a odluka o nastavku suradnje sad je na predsjedniku - kazao je mrtav-hladan Scolari nakon poraza od Nizozemske.

Nije se dugo čekao odgovor predsjednika brazilskog saveza Marca Pola Del Nera koji je na užas 200 milijuna nogometom inficiranih Brazilaca uzvratio:

- Što se mene tiče, Scolari ostaje.

Naravno, to nije konačan razvoj situacije, jer teško je vjerovati da će Scolari “preživjeti” na klupi nakon sramotnih partija njegove momčadi u završnici prvenstva te još sramotnijeg prosipanja nogometnog ugleda nekad velikog Brazila koji je na Mundijalu nastupio s prosječnom momčadi i “popio” od Nijemaca nevjerojatnih sedam, a od Nizozemaca tri komada.

I dok većina brazilskih medija, razočarana i očajna nacija, nogometni uglednici... traže Scolarijev odlazak, njegovi igrači su uz njega.

Pokazao je to i Neymar, koji je poraz u borbi za broncu propustio zbog ozljede, ali je zatim prekinuo Scolarijevu konferenciju za novinare kako bi zagrlio izbornika i tako mu pružio podršku nakon dva debakla. (I. Li.)

Najčitanije iz rubrike