Sport
ŠOK U BRAZILU

Neymar: Moj san igranja u finalu
nije gotov, samo je odgođen
Objavljeno 7. srpnja, 2014.

Kolumbijac Juan Camilo Zuniga najomraženija je osoba u Brazilu. Pred kraj četvrtfinalnog susreta kolumbijski branič “nasrnuo” je na Neymara te ga u skoku koljenom udario u leđa. Odmah je bilo jasno da nešto nije u redu, Neymar je iznesen s terena, a oni koji su ga iznosili tvrde da je plakao. Nakon utakmice nastala je drama, Neymar je prebačen u bolnicu, a od tamo je stigla crna vijest - fraktura kralješka i Brazilac propušta polufinale. Naravno, i finale ako ga domaćin SP-a izbori.

- Istina je da Neymar neće moći igrati do kraja Svjetskog prvenstva. Pregledi su pokazali frakturu u blizini trećeg kralješka, operacija neće biti potrebna, ali Neymar mora biti imobiliziran kako bi se kontrolirala bol. Potrebna mu je oprezna terapija, morat će nositi pojas oko leđa kako bi se osjećao ugodnije i treba zaliječiti frakturu - objavio je liječnik brazilske reprezentacije.

U Brazilu je zavladao muk, dva koraka su od toliko željenog naslova prvaka, a sad su ostali bez igrača koji ih je trebao odvesti na vrh. Svi su svjesni da je izbivanje Neymara nenadoknadiv gubitak za Brazilce, a kako je tek mladom nogometašu koji je sanjao da baš u svojoj domovini donsese “selecau” naslov svjetskog prvaka.

- U trenutku koji je nevjerojatno težak i mučan za mene, želim se obratiti brazilskom narodu, igračima, trenerima i navijačima, ali morate shvatiti da mi je u ovakvom stanju teško riječima izraziti osjećaje. Jedno ipak znam; na teren ću se vratiti što prije budem mogao. Želim vam svima zahvaliti na podršci i privrženosti koju ste mi iskazali u bezbrojnim porukama - kazao je suznih očiju i iz bolničkih kolica mladi nogometaš na čijim je leđima nacija gradila san o “naslovu u svom dvorištu.”

Od vođe momčadi i junaka prvih utakmica ispao je najveći tragičar SP-a.

- Moj san igranja u finalu nije gotov, samo je odgođen i još uvijek itekako živ. Siguran sam da će moji suigrači ostvariti moj san, a taj je da postanemo prvaci. Drugi san mi je igrati za Brazil u finalu, ali sada to neću moći. Ali, opet kažem, moji suigrači pobijedit će i tako meni omogućiti da postanem svjetski prvak i s vama, brazilskim narodom, proslavim ovaj uspjeh - dodao je Neymar.

Nacija je u šoku, 22-godišnji virtuoz bio je vođa momčadi koja je trebala donijeti Brazilu šesti naslov svjetskog prvaka, a sada u završne borbe mora bez njega. A na redu je polufinale i jaka Njemačka. Navijači tuguju za Neymarom, ali još su više bijesni na Zunigu kojemu su odmah počele stizati poruke “nećeš živ stići kući.” Narod inficiran nogometom ne može mu oprostiti što je uništio njihova najboljeg igrača, njihovu uzdanicu i nadu za veliko slavlje 13. srpnja... I. Liović

Neymar je ležeći na terenu suigračima kazao da ne osjeća noge

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike