Sport
NOVA AKVIZICIJA OSJEČKI PRVOLIGAŠ NASTAVLJA POPUNJAVATI REDOVE

Ivan Baraban postaje novi bijelo-plavi
Objavljeno 1. srpnja, 2014.

Osječki prvoligaš nastavlja popunjavati svoje redove ovog ljeta. Najnovija akvizicija bijelo-plavih je Ivan Baraban.

Riječ je o krilnom napadaču koji je nogometno “rođen” u Vinkovcima, a posljednje je tri sezone nosio dres Splita. Osijek u njemu neće dobiti rasnog strijelca jer Baraban je u dosadašnjih sedam godina igranja u Prvoj HNL zabio tek 15 pogodaka, ali dobit će s njim brzinu i probojnost koje s bočnih pozicija traži trener Tomislav Rukavina. Dovođenje Barabana može se i protumačiti kao “dizanje rampe” za mogući odlazak Tomislava Šorše. Baraban ima 26 godina i dosad je u HNL-u odigrao više od 140 utakmica. Dakle, riječ je o iskusnom igraču, a to je i na tragu onih najava koje su dolazile iz Gradskog vrta kako se neće upuštati u avanture s neprovjerenim igračima.

Baraban bi danas trebao staviti potpis na dvogodišnji ugovor s bijelo-plavima, a prije toga je trebao proći i na liječničkom pregledu.

Dakle, korak po korak osječki prvoligaš se približava ostvarenju svih svojih ciljeva u prijelaznom roku. Ostalo je za riješiti angažman jednog kvalitetnog “veznjaka”, ali i napadača-strijelca. To će biti i najteže zadaće za logistiku osječkog prvoligaša obzirom na financijske mogućnosti. Naime, to su dvije kategorije igrača koje najviše i koštaju.

Inače, danas bi se trebao saznati i popis putnika za pripreme na Kupresu. To praktično značit kako će trener Tomislav Rukavina izabrati roster i za sljedeću natjecateljsku sezonu jer oni koji ne budu u autobusu za Kupres neće imati priliku za novo dokazivanje.

- Igračima koji ne pronađu mjesta među putnicima na pripreme bit će ponuđene posudbe. Ne znam zbog čega su one postale toliki problem. Čvrsto stojim iza stajališta kako je mlađim igračima bolje igrati negdje na posudbi nego sjediti ovdje na klupi ili čak tribinama. Posudba je uvijek bila odlična prilika za dokazivanje - kaže Tomislav Rukavina, trener bijelo-plavih.

Nekad je tako i bilo, ali danas mladi igrači posudbu nerijetko doživljavaju kao kaznu ili nepovjerenje. Međutim, možda je problem što sami dovoljno ne vjeruju u sebe i svoje sposobnosti. To je jedna strana medalje, a ona druga je činjenica da se posljednjih godina u kadar prve momčadi osječkog prvoligaša ulazilo bez pravih kriterija. Danas svi misle kako su dovoljno kvalitetni igrati u NK Osijeku, a pravu istinu o tome uvijek kaže rezultat. Otkako traje trend laganog ulaska u prvu momčad NK Osijek rezultatski uglavnom tone. I to je jedina istina. Prvoligaška momčad treba ozbiljnu selekciju u kojoj nema milosti. I to se u Gradskom vrtu počelo događati, a to NK Osijeku u godinama koje dolaze može donijeti samo - prosperitet.

Dalibor KELER

Baraban bi trebao potpisati na dvije godine, a pokrivat će krilne napadačke pozicije

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike