Osijek
POTREBNE I DRUGE VRSTE DONACIJA

Pomoć za poplavljene:
Nužne čizme, metle, dezinficijensi
i sprejevi protiv komaraca
Objavljeno 27. svibnja, 2014.

Prvotnu i primarnu donaciju stanovništvu u poplavljenim područjima - hranu, proteklih nekoliko dana zamijenila je hitna potreba za drugom vrstom pomoći. Naime, iako je hrana neophodna i nadalje, tijekom proteklih desetak dana pristigle su tone, kao i hektolitri vode, a iz Gradskog društva Crvenog križa Osijek poručuju da su nužne gumene čizme, metle, lopate, sredstva protiv komaraca te sredstva za čišćenje sanitarija.

- Takvo sredstvo može se odlično koristiti kao lakši dezinficijens i potreban je jer oni koji se vraćaju kući svakodnevno iznose iz njih blato i mulj. Prijeko potrebne su i metle i lopate jer to je najtraženiji alat ovih dana, ali i gumene čizme jer svi znamo koliko je bujice bilo - ocjenjuje Denis Ćosić, zamjenik ravnatelja osječkog Crvenog križa, dodajući da bi dobro došla i radna odjeća, ali jednokratna. Za razliku od razne druge odjeće koje je za sada, kaže Ćosić, dovoljno u skladištu, odakle se raspoređuje prema potrebi na ugrožena područja. Inače, i nadalje ondje radi dnevno 50-ak volontera od jutra do večeri, a pomoć i pravnih i fizičkih osoba ne jenjava.

Inače, Hrvatski dom u Tenji gdje je nedavno najavljen dolazak čak 300-tinjak mještana Orašja, ovih dana bit će ispražnjen. Podsjetimo, u roku nekoliko sati volonteri Crvenog križa opremili su prostoriju krevetima, hranom i vodom te je sve bilo spremno za prihvat. Međutim, do evakuacije u Orašju ipak nije došlo. Hrana i voda koja je ondje dovezena bit će preusmjerena na druga mjesta gdje je pomoć potrebna. M. Mihelić

Možda ste propustili...

UPOZNAJ SVOG BUDUĆEG POSLODAVCA

Otkrij svoj put na Career Dayu 2024.

RADIONICA "UĐI U MOJE KONVERSICE"

Je li normalno da dečki plaču?

Najčitanije iz rubrike