Sport
U BARANJU STIŽU KOŠARKAŠI IZ KRIŽEVACA

Darđani žele naplatiti dugove za prethodne minimalne poraze
Objavljeno 23. travnja, 2014.

DARDA - Malo lakše dišu u baranjskom košarkaškom A-1 ligašu nakon prve pobjede u Ligi za ostanak. U regionalnom, ali i derbiju začelja, uoči Uskrsa, Vrijednosnice OS Darda deklasirale su Slavonski Brod i ostavili ga tako prikovanog za dno. Svi u ovoj ligi imaju samo jedan cilj, izbjeći “fenjer”, a on u drugom dijelu Lige za ostanak objektivno ne prijeti svim sudionicima. Uz Brođane i Darđane, teoretski su još donekle ugroženi Križevci, dok Zabok i Split mogu mirno odigrati svoje četiri preostale utakmice.

- Vjerujem da smo prvom pobjedom u ovoj fazi natjecanja napravili i prvi korak prema osiguranju prvoligaškog statusa. Naravno, nije još sve gotovo, ali nakon što smo dobili Brođane, nećemo igrati pod velikim pritiskom, koji ipak još nije nestao - kaže trener Senad Muminović, svjestan da su sljedeće dvije utakmice na domaćem parketu možda i ključ ostanka u elitnom razredu.

U odnosu na “fenjeraša”, brokeri imaju pobjedu viška, te dvije manje od Križevaca, koji večeras stiže u Dardu u sklopu 6. runde LZO-a. U dosadašnjem dijelu sezone Meznarić, Diminić, Pandurić i društvo protiv njih odigrali su tri utakmice. Dvije u gostima izgubili su za poen, dok su na svom parketu bili i više nego uvjerljivi (95:66). Protiv Križevčana otvara se drugi dio Lige za ostanak, a na premijeri su Darđani izgubili 71:70.

- Obje utakmice u gostima imale su identičan tijek. Vodili smo veći dio, imali smo i dvoznamenkastu prednost, a Križevci su u zadnjim sekundama pogađali za pobjedu. Da je jedna lopta odlučila na našu stranu, sada bismo imali i nešto komforniju situaciju. Ali što je bilo, bilo je, treba večeras učiniti sve da bodovi ostanu kod kuće - kaže trener Vrijednosnica OS Darda koje će na parket istrčati u 18.30 sati. N. Benčina

Kaštelani u Borovu

Utakmice 5. kola igraju se i u kvalifikacijama za plasman u A-1 hrvatsku ligu. Uoči drugoj dijela, na vrhu su tri ekipe s identičnim učinkom (3-1), očito je da će se Kaštela, Gorica i Škrljevo boriti za plasman u elitu. Grafičar ima na kontu jednu pobjedu, dok je prvak A-2 lige “Istok” nanizao četiri poraza. Borovo je na začelju u ovoj konkurenciji, a večeras (19) u goste stižu Kaštelani. Još igraju Škrljevo - Gorica. (N.B.)

Najčitanije iz rubrike