Sport
U GRADSKOM VRTU GOSTUJE RIJEKA

Svejedno je kako se suparnik zove, Osječani moraju ići na pobjedu
Objavljeno 19. travnja, 2014.
Rijeka je favorit, ali Osijek je ugrožen, a takve bi momčadi uvijek morale biti spremne na sve, pa i na trijumf protiv favorita

Svaka nova prvenstvena utakmica nogometaša Osijeka sa sobom donosi novu porciju loše statistike. To samo govori kako kriza osječkog prvoligaša nije usko povezana uz ovu sezonu.

Ona traje, a iz godine u godinu samo se produbljivala, a malo se toga poduzimalo da ju se zaustavi. Zato bijelo-plavi uglavnom imaju ružne brojčane pokazatelje protiv svojih suparnika. Evo, recimo Rijeka u HNL-u nije u Gradskom vrtu poražena još od proljeća 2010. godine, a niti u posljednjih devet međusobnih prvenstvenih utakmica. Posljednja Osijekova pobjeda nad Rijekom datira iz iste godine 2010. i dogodila se na Kantridi. Bilo je čak 5:1! U toj pobjedi sudjelovali su i neki ljudi koji danas nose riječki dres (Jugović), a otad se u Gradskom vrtu otvara pjenušac i kad se u igri s Riječanima izvuče remi. E, takva praksa danas mora prestati jer Osijeku opasno gori pod petama i više nema pravo nikome priznati da je bolji od njega. Zaostatak u kvaliteti bijelo-plavi će morati nadoknađivati svojim fanatizmom i borbenošću. Uostalom, ovog su proljeća tu formulu već jednom uspješno primijenili na Rijeci kada su je pobijedili u uzvratnom susretu hrvatskog Kupa (1:0), ali su kasnije poraženi nakon izvođenja jedanaesteraca.

- Ne smijemo se zavaravati tom utakmicom. Rijeka je i tada bila bolja, imala više prilika, a mi smo preživjeli uz dosta sreće i nekoliko sjajnih intervencija našeg vratara Zvonimira Mikulića. Rijeka će u Osijek doći s pobjedničkim namjerama jer se želi učvrstiti na drugoj poziciji. A mi? Nama je tako svejedno kako nam se zove suparnik. Sezona je ušla u kritične fazu u kojoj nemamo što čuvati ili kalkulirati - kaže Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Nemojte misliti kako će Osijek napasti Rijeku otvorenog garda. Ne, to bi bilo čisto samoubojstvo. Bijelo-plavi će prije svega gledati kako se obraniti pa onda pokušati ugristi iz kontre. Rijeka je favorit i tu spora nema, ali Osijek je taj koji je ugrožen, a takve momčadi moraju biti spremne na sve, pa i na pobjede protiv favorita.

- Vjerujem u osvajanje tri boda. Rijeka je jaka, jedan su od najjačih sastava u HNL-u, ali koga briga za to. Dolaze nam u Gradski vrt, a mi izbora nemamo. Igrat ćemo na pobjedu jer nam samo ona donosi pravu dobit - kaže Steven Peter Ugarković, mladi vezni igrač osječkog prvoligaša.

Što se momčadi tiče ni ova utakmica neće proći bez problema. Ovaj je put drama u vršku napada. Danijel Cesarec neće igrati zbog klauzule u ugovoru o posudbi koja mu brani nastupe protiv Rijeke, a Marko Dugandžić se ozlijedio u zao trenutak. Tako će priliku dobiti Josip Barišić koji je od dolaska Tomislava Rukavine pao u treći plan. Sad je opet u prvom redu. Inače, dobra je vijest što se u momčad vraćaju “veznjaci” Josip Mišić i Mile Škorić jer s njima dvojicom igra bijelo-plavih ipak dobiva određeni smisao i crtu kreativnosti. No, hoće li sve to biti dovoljno da se baci Riječane na pleća nitko ne može sa sigurnošću tvrditi. Trebat će Osijeku i pomoć “sa strane”. Od podrške s tribina, lošijeg izdanja Rijeke i bez određene doze sreće neće ići. Jednostavno, takav je Osijekov aktualni trenutak...

Dalibor KELER

OSIJEK-RIJEKA

Početak: 19 sati

Mikulić - Vargić

Matas - Tomečak

Jonjić - Mitrović

Bralić - Lešković

Pavić - Leovac

Kurtović - Močinić

 Šorša - Moises

Ugarković - Jugović

Mišić - Kvržić

Škorić  - Sharbini

J.Barišić  - Kramarić

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 19.800

Sudac: Lukša Klaić (Konavle).

32. kolo

SUBOTA

15 sati

Zadar - Split

19 sati

Osijek - Rijeka

PONEDJELJAK

16 sati

Istra 1961 - Slaven Belupo

17 sati

Dinamo - Hrvatski dragovoljac

18 sati

Hajduk - Lokomotiva

ČETIRI GODINE BEZ POBJEDE

OSIJEK VEĆ PUNE ČETIRI GODINE NIJE USPIO POBIJEDITI RIJEKU U PRVENSTVENOJ UTAKMICI U GRADSKOM VRTU

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike