Osijek
USKRSNICE STANARIMA DOMA “SVETI VINKO”

Grad s 200 kuna uljepšao
blagdane beskućnicima
Objavljeno 17. travnja, 2014.
Želim vam da imate strpljenja i nade da ćemo zajednički iznijeti način da živite dostojnije, rekao je gradonačelnik

Svečano postavljen stol u Domu za beskućnike “Sv. Vinko” odavao je jučer dolazak važnih gostiju. Za svih 18 korisnika, među kojima su i dvije žene, doista je tako jer im je Grad uljepšao Uskrs s 200 kuna uskrsnice koja će im, slažu se, itekako dobro doći.

- Moram naglasiti da ovo nije moj, nego novac poreznih obveznika i drago mi je da će vam ova uskrsnica pomoći da bar malo lakše preživite ova teška vremena u kojima se nalazite. Želim vam da imate strpljenja i nade da ćemo zajednički iznijeti način da ubuduće živite dostojnije i bolje nego sada i svima vam želim sretan Uskrs - poručio je okupljenima gradonačelnik Ivan Vrkić.

- Želje su jedno, a stvarnost sasvim drugo - slažu se korisnici koji će već završetkom uskrsnih blagdana morati na ulicu. Naime, već od 22. lipnja boravak u ustanovi bit će im omogućen samo do 8 sati ujutro, i to sve do 1. studenoga, kad im je ondje ponovno omogućen cjelodnevni boravak. Poznato je to i 34-godišnjem Saši Erdegu koji je u Domu od 2011. godine. Bez roditelja je ostao kad je imao samo pet godina.

- Ne gajim nadu da ću ikada imati krov nad glavom, a iskreno, nisam se nadao da ću ikada završiti ovdje. Išao sam od jednog doma za nezbrinutu djecu do drugog, uspio raditi u Poreču na građevini i sad ne radim, živim ovdje - ispričao je ukratko Saša, jedan od najmlađih korisnika Doma koji će, zajedno s preostalih 17 korisnika ovaj Uskrs provesti skromno i sa samo jednom željom - da dogodine bude na nekom drugom, prikladnijem mjestu. Negdje gdje neće morati skrivati svoj identitet i reći da su beskućnici. M. Mihelić

Možda ste propustili...

DRAMATERAPIJSKA RADIONICA “MOJ OTOK”

Kako strah od budućnosti smanjiti na zaigran način?

UČITELJI OŠ FRANA KRSTE FRANKOPANA NA ISLANDU

Mali Islanđani od svoje 6. godine imaju domaćinstvo

ARRIVA OBEŠTETILA UČENIKE

Zbog 6 sati čekanja odšteta od 50 eura

Najčitanije iz rubrike