Osijek
PROČELNIK KRMPOTIĆ NAJAVLJUJE:

Prvi rebalans proračuna u travnju ili svibnju
Objavljeno 20. ožujka, 2014.

U travnju ili svibnju održat će se sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka na kojoj će biti razmotren - a sigurno i izazvati žučljivu vijećničku raspravu - prvi rebalans gradskog proračuna za tekuću godinu.

Navedeni potez aktualne gradske uprave na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća među pitanjima i prijedlozima vijećnika najavili su predstavnici oporbe, u prvom redu HDSSB, ali jučer nisu željeli čak ni neslužbeno iznositi eventualne detalje ili naznake. “Znamo samo da će do rebalansa gradskog proračuna neizbježno doći u travnju ili u svibnju jer on nije dobro isplaniran. Sve ostalo, nadam se, ubrzo ćemo doznati, a onda ćemo moći i komentirati”, kazao je kratko Krešimir Bubalo, gradski vijećnik HDSSB-a i bivši gradonačelnik, koji je u ovom sazivu GV-a u pravilu najglasniji kritičar rada gradskih otaca.

David Krmpotić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za financije i nabavu, pak, tvrdi da posrijedi nije ništa alarmantno. “U ovom trenutku mogu samo reći da će idućeg mjeseca ili najkasnije u svibnju pred gradske vijećnike na sjednici biti iznesen prijedlog prvog od predviđena dva ovogodišnaj rebalansa. No nije riječ ni o kakvim izvanrednim okolnostima ili potencijalnim problemima, nego o redovitoj proceduri. To je normalno jer se u praksi mijenjaju planirani prihodi i rashodi, a došlo je i do izmjena zakonskih odredbi na razini države u svezi s nekim porezima i davanjima”, ističe Krmpotić. Podsjeća kako ovogodišnji gradski proračun iznosi oko 452 milijuna kuna, a još ne može reći hoće li rebalans biti pozitivan ili negativan, i u kojim segmentima. “Za sada nemamo naznaka da će neke stavke biti ozbiljno 'rezane'. Proračun se dobro puni, a povećani su nam i prihodi s područja posebne državne skrbi. No, koliko će se točno proračun mijenjati i zbog čega, moći ćemo reći najranije u prvom tjednu travnja. Ne skrivamo ništa, nego je stanje jednostavno takvo”, iznio je pročelnik. T. Levak

Možda ste propustili...

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Nacionalni dan hitne pomoći

TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA, 1973./74.

Obilježavanje 50. godišnjice mature