Osijek
ELEKTROMODULU VEZANE RUKE

Nema kazni za bahate vozače: Parkiranje preko dva mjesta - bez sankcija
Objavljeno 23. veljače, 2014.

Zauzimanje dvaju parkirališnih mjesta u samom središtu grada, gdje mjesta kronično nedostaje, nije rijetkost, a je li riječ o vozačima slabijih vještina ili ih samo nije briga što zauzimaju mjesto za još jedno vozilo nije niti važno. Takvi prizori nesumnjivo frustriraju sve vozače koji kruže središtem Osijeka u potrazi za parkirališnim mjestom, ali čini se kako se ništa ne može učiniti da se tomu stane na kraj. Naime, dok su se za neplaćanje parkiranja u zoni naplate ispisivale kazne, iste te kazne dobili bi i vlasnici vozila koje je zauzimalo dva parkirališna mjesta. No, izmjenama u sustavu kažnjavanja neplatiša i prelaskom s “kazne” na kaznenu “dnevnu kartu” u Elektromodulu su ostali bez mehanizma za naplatu takvog “neposluha”.

- Takvo ponašanje ne sankcioniramo jer nemamo kako. Naši djelatnici na terenu provjeravaju je li plaćeno parkiranje i ako nije, stavljaju dnevnu kartu, ali ako je parkiranje plaćeno i auto stoji preko dva mjesta, ne poduzimamo ništa - objašnjava direktorica Elektromodula Ana Kocelj.

- Vozačka kultura na sramotno je niskoj razini. Parkiranje u središtu Osijeka samo je jedan od primjera, a ionako skučena parkirališta dodatno su smanjenog kapaciteta zbog lošeg parkiranja. Automobile parkirane preko dva mjesta i to ravno preko crte koja razdvaja dva mjesta može se vidjeti doslovce svakodnevno u Ulici Hrvatske Republike, a slična situacija može se vidjeti i na često pretrpanim parkiralištima trgovačkih centara - prepričava Osječanin Marko. I. Sekol