Osijek
DAN SIGURNIJEG INTERNETA

U OŠ Mladost potpisali dokument o prihvatljivom korištenju interneta
Objavljeno 12. veljače, 2014.

Potpisivanjem dokumenta pod nazivom Politika prihvatljivog korištenja interneta i mobilnih tehnologija, jučer je u OŠ Mladost obilježen Dan sigurnijeg interneta.

- Učenici, predstavnici svih razreda i njihovi razrednici potpisali su dokument koji smo stvarali tri mjeseca u okviru IPA projekta Sigurnost djece na internetu, u kojemu naša škola sudjeluje zajedno s još četiri škole iz Hrvatske. Projekt je započeo u listopadu, u njemu sudjeluju učenici, učitelji i roditelji, a temelji se na Politici prihvatljivog korištenja interneta koju smo upravo potpisali. Inače, učenici naše škole aktivno su uključeni u ovaj projekt, jer su na satima razrednika donijeli pravila o sigurnom korištenju interneta - rekla je Zehra Delić, učiteljica razredne nastave i voditeljica projekta Sigurniji internet za djecu u OŠ Mladost.

Na svečanosti je ovaj dokument prezentiran i predstavnicima lokalne zajednice, dogradonačelniku Denisu Ambrušu, njegovom suradniku Davoru Brustu te Viktoriji Hržica, višoj savjetnici za informatiku u osječkoj podružnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Dokument Politika prihvatljivog korištenja interneta vrijedit će godinu dana, a zatim će se ponovno doraditi, u skladu s promjenama tehnologije. Tijekom veljače i ožujka svaki razred prilagodit će pravila svom uzrastu i istaknuti ih na vidljivom mjestu u učionici.

Govoreći o važnosti obilježavanja Dana sigurnijeg interneta Nikola Popović, ravnatelj OŠ Mladost, istaknuo je kako je internet postao naša svakodnevica, stoga su pravila koja su učenici i nastavnici potpisali iznimno važna, kao i edukacija o kontroliranoj i pravilnoj uporabi intereneta.

U sklopu projekta OŠ Mladost dobila je mobilnu informatičku učionicu, opremljenu s 24 tableta i pametnom pločom, koja je jučer svečano otvorena. U prigodnom programu nastupili su učenici drugog razreda, Lucia Murković i mali plesači Studija Shine. V. Latinović

KVIZ O SIGURNOM INTERNETU

Pod motom Učinimo internet boljim zajedno Svjetski dan sigurnijeg interneta obilježen je jučer i u Avenue Mallu. Obilježio ga je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u suradnji s partnerskom nevladinom organizacijom Sigurno dijete iz BiH. Prikazan je spot učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, a organizirano je online natjecanje za djecu osnovnih škola u Hrvatskoj i BiH, u obliku kviza na web stranici www.boljiinternet.com.

Možda ste propustili...