Ekonomija
NOVA TVORNICA VREĆA

Carta uvela drugu smjenu i zaposlila još sedam radnika
Objavljeno 2. rujna, 2013.

Vezani članci

UVOZ ZAMIJENILI PROIZVODNJOM I OTVORILI 17 RADNIH MJESTA

U Slobodnoj zoni kod Nemetina otvoren pogon tvrtke Carta d.o.o.

OSIJEK - Nakon što je u ožujku ove godine u iznajmljenim prostorima Slobodne zone Osijek tvrtka Carta d.o.o. instalirala dvije nove proizvodne linije i otpočela proizvodnju papirnatih vreća, do sada ostvareni poslovni rezultati potvrda su njezinom vlasniku, obitelji Hitner, da se postavljeni planovi ostvaruju bolje i od najoptimističnijih očekivanja.

- U našoj novoj tvornici, u koju smo uložili 13 milijuna kuna, prije svega zbog sve većih narudžbi, proizvodnja brzo raste, tako da smo već uveli i drugu smjenu, ali i počeli izvoziti naše gotove proizvode u Bosnu i Hercegovinu znatno ranije nego što smo to prvotno planirali, kaže Vedrana Hitner, voditeljica prodaje u tvrtki Carta.

Pritom je s početnih 15, broj zaposlenih povećan na 22. Uz proizvodnju papirnatih vreća od 10, 25 i 50 kilograma za brašno, stočnu hranu i druge poljoprivredno-prehrambene proizvode, te vapno, kao osnovne proizvode, tvrtka je nedavno počela i proizvodnju zahtjevnih i tehnološki složenijih vreća za cement koje za sada rade za cementaru Lukavac u BiH, a menadžment tvrtke u pregovorima je i za isporuku toga proizvoda domaćim cementarama, poglavito Našicecementu.

- Naš dnevni proizvodni kapacitet iznosi 70 do 80 tisuća vreća i njega smo, proizvodnjom u srpnju čak milijun komada, gotovo dostigli, pa ćemo uskoro uvesti i treću smjenu, povećati broj radnika za još sedam, te pritom pojačati i našu komercijalu, kaže Hitner.

Najveći kupac Cartinih vreća je poslovni sustav Žito iz Osijeka, a prate ga mlinska industrija našičkog Papuka, PPK Valpova, te manje tvrtke kao što su zagrebački Julija mlinovi, Podravski mlin iz Podravskih Sesveta, Plodinec Staro Čiče i drugi takvi gospodarski subjekti uglavnom locirani na prostoru između Osijeka i Zagreba.

Kako ističe, Vedrana Hitner, nove kupce dobivaju uglavnom zbog visoke kakvoće vreća, ali i stoga što čak i manjim kupcima u kratkom roku mogu isporučiti naručene vreća i s otisnutim logom i drugim traženim oznakama.

Nikola VUKADINOVIĆ

VEDRANA HITNER

voditeljica prodaje u tvrtki Carta

- Iznimno smo zadovoljni poslovanjem u Slobodnoj zoni Osijek, posebice njezinim uslugama i brigom njezina menadžmenta o našem poslovanju, veli Vedrana Hitner. Pritom izražava i veliku prednost poslovanja u Slobodnoj zoni, jer pri uvozu njihova osnovnog repromaterijala (smeđeg papira) iz Bosne i Hercegovine ne moraju odmah plaćati PDV.

1

milijun vreća proizvedeno u srpnju

22

radnika trenutačno je zaposleno u tvrtki Carta

Možda ste propustili...

NAJVIŠE IMAMO TRGOVAČKIH DRUŠTAVA

U Hrvatskoj aktivno 60,9 posto registriranih tvrtki

NUŽNO HITNO DJELOVANJE

Posljedice vidljive na svakom koraku

STRANI TURISTI U PRVA TRI MJESECA ČINILI VEĆINU

U komercijalnom smještaju 34,5 % više turističkih noćenja

Najčitanije iz rubrike