Osijek
STIGLI NALAZI KRVI DJEVOJČICE KOJA SE UBOLA NA NARKOMANSKU IGLU

Majka: Hvala Bogu, prvi su nalazi
negativni, za dva mjeseca novi
Objavljeno 11. srpnja, 2013.

- Hvala Bogu, nalazi su negativni - rekla je s djelomičnim olakšanjem Suzana Riedl Bogdan, majka četverogodišnje djevojčice koja se u utorak nabola na narkomansku iglu u dvorištu Dječjeg vrtića Potočnica u Osijeku.

- Rekli su mi da će nalazi biti gotovi do kraja tjedna, ali više nisam mogla čekati pa sam prije vremena otišla vidjeti jesu li ipak već gotovi. Za dva mjeseca dijete ponovno mora vaditi krv i vidjet ćemo hoće li biti sve u redu. Nadamo se da hoće - dodaje majka.

Međutim, kada je upitala za rezultate analize šprice i igle koje je donijela u Zavod za javno zdravstvo, ostala je neugodno iznenađena.

- Rekli su mi da ih nisu analizirali nego bacili. Ne znam zašto. Uz to, pojavilo se još jedno pitanje. Naime, kada bi spremačice u dvorištu vrtića, ali i bilo tko drugi našao sumnjivu špricu i iglu, koga bi pozvao, kamo bi to odnio ili bacio? - pita se Suzana Riedl Bogdan.

- Takve se stvari u pravilu ne analiziraju jer to nema smisla raditi. Sada je najvažnije djevojčicu dovesti na kontrolu za koji mjesec kako bi se vidjelo je li eventualno došlo do kakve zaraze - objašnjava dr. Josip Milas iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Dr. Milas dodaju kako ne postoji služba koja bi pronađene igle i šprice uklanjala.

- Mogu samo savjetovati građanima da ih, ako ih pronađu, što opreznije spreme i donesu u najbližu zdravstvenu ustanovu, gdje će biti uklonjene na siguran način - posavjetovao je liječnik. S. Lacić

SUZANA RIEDL BOGDAN NE ODUSTAJE OD BORBE ZA SIGURNOST DJECE

Suzana Riedl Bogdan ističe kako, bez obzira na to hoće li njezina kći biti dobro ili ne, neće prestati inzistirati na tome da dječji vrtić u koji joj djeca idu, ali i svi drugi vrtići u gradu, budu sigurni za njih.

- Zvala sam na sve strane. Neki su mi ljudi obećali da će se na vrtić postaviti videokamera. Za sada neću govoriti o kome je riječ i pričekat ću da vidim hoće li to doista biti učinjeno - rekla je zabrinuta majka.

Možda ste propustili...

USPJEH ANE PIROŠ, UČENICE OŠ "VLADIMIR NAZOR" ČEPIN

Najbolja u RH iz biologije i kemije

ZA LJUBITELJE LOVA I GASTRONOMIJE

Lovački susreti 18. 5. u Vardarcu

Najčitanije iz rubrike