Sport
STREET RACE SHOW U OSIJEKU

Prema običaju na stazi auti i motori, a prvi put i kamioni
Objavljeno 4. lipnja, 2013.
Popratna događanja su vožnja kartinga, nagradne igre, neizostavni sexy car wash i stunt show

Vezani članci

JOSIP KLOBUČAR I U MIROVINI PRIVRŽEN ZRAKOPLOVSTVU

Uređuje avion kao spomen-obilježje Domovinskog rata

JOŠ JEDAN ZANIMLJIV OSJEČKI OKTANSKI VIKEND

Opet u znaku Opeta

MOTOCIKLISTIČKI VIKEND U ZRAČNOJ LUCI ČEPIN

Ludih skokova, brze vožnje i vratolomija neće nedostajati

Oktanski cirkus vraća se u Osijek. Predstojećeg vikenda, 8. i 9. lipnja, na prostoru sportsko-poslovne zračne luke Čepin održava se deseti zaredom - Osijek Street Race Show.

Na tradicionalnom međunarodnom natjecanju ponovno će se okupiti velik broj vozača i vozila iz cijele regije, prema najavama organizatora iz AK Slavonije, očekuje se više od 250 natjecatelja, koji će se nadmetati u utrkama ubrzanja automobila, ubrzanja motocikala, dB drag (glasnoća ozvučenja u vozilu) i street stylu, a novost je utrka kamiona. Naravno, osječki motovikend imat će i niz popratnih događaja kao što su karting-arena, gdje će se posjetitelji moći okušati u vožnji kartinga, nagradne igre, neizostavni sexy car wash i stunt show. Sudionike, ali i one pokraj staze, u tajne Street Race Showa upućivat će brojne hostese, a, prema tradiciji, domaćin će natjecatelje i goste u petak dočekati slavonskim čobancem.

- Pripreme za motovikend su gotove, samo da utrke napokon počnu. Doduše, u četvrtak i petak moramo još složiti stazu, ali to nije problem, imamo iskustva u tim stvarima - kaže Rudolf Kalkan iz AK Slavonije.

S obzirom na vremenske (ne)prilike, Kalkan i društvo iz organizacije pomno prate vremensku prognozu. Kiša je neumorna, a motovikend blizu.

- S Obzirom po kakvom smo vremenu imali utrke, ovo bi mogao biti jedan od boljih vikenda. Meteorolozi najavljuju vikend bez kiše, nadam se da će tako i biti - dodaje Kalkan.

Većina motodruštva u Osijeku se okuplja već u petak, iako su prvi treninzi predviđeni za subotu ujutro.

- U subotu i nedjelju program je isti, počinjemo od 8 sati, prvo su na redu trening-vožnje i tehnički pregledi vozila, zatim službeni trening, kvalifikacije i onda od 13 sati glavne utrke. Finalne utrke počinju od najnižih prema višim klasama. Završetak finala predviđen je za 20 sati - priča Kalkan.

Osijek Street Race Show odavno je prepoznat kao sjajna motoutrka, a organizatori su ju ove godine i “pojačali”. Naime, gledatelji će prvi put imati priliku vidjeti i utrku kamiona.

- Javljali su se vozači kamiona, bilo je dosta zainteresiranih, pa smo i to ubacili u program. Čisto i da mi vidimo kako će to izgledati - zaključio je Kalkan. I. Liović

Najčitanije iz rubrike