Ekonomija
PREZENTACIJA U ERDUTSKIM VINOGRADIMA

Lateran predstavio traktore, malčere, atomizer i kosilice
Objavljeno 29. svibnja, 2013.

OSIJEK - Vinkovačka tvrtka Lateran agro - uvoznik, distributer i serviser traktora i poljoprivredne mehanizacije, predstavio je jučer na poljima Erdutskih vinograda dio svoje ponude mehanizacije i vrhunskih traktora.

Prema riječima Milana Vujičića iz Laterana agro, predstavljena su četiri modela traktora Landini. Među njima, primjerice, model Mistral s 50 konjskih snaga, ali i Rex - traktor specijaliziran za rad u voćnjacima i vinogradima koji dolazi s različitim motorima snage od 68, do 110 ks. Prikazan je također i model Landpower, koji na tržište dolazi s motorima snage od 117 do 157 ks.

Lateran agro zastupnik je tvrtke Ino iz Brežica, koja proizvodi više vrsta malčera, za primjenu na zelenim ili drugim poljoprivrednim površinama, na kojima uspješnu usitnjavaju sve biljne ostatke. Njihov rad također je prezentiran u Erdutu, kao i rad vibracijskog podrivača. Podrivači čije radno tijelo oscilira namijenjeni su rahljenju poljoprivrednih površina koje su zbijene zbog višekratnog prolaska traktora (često u voćnjacima) ili bilo kojeg drugog razloga, a rahljenjem zemlje omogućava se bolja propusnost vode u dubinu zemlje u vrijeme većih padalina, ali i lakše podizanje vlage iz dubine u vrijeme suše.

Lateran agro predstavio je atomizer s visokim usmjerivačima, kapaciteta čak dvije tisuće litara, proizvođača Agromehanika iz Kranja, kao i komunalni program Husqvarne, posebice više modela rotacijskih kosilica (ridera).I.Mikulić

Možda ste propustili...

POLJSKA PRIPREMA POLA MILIJARDE EURA

Kompenzacija za niže cijene žitarica

ZAHVALJUJUĆI ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Potražnja za bakrom snažno će porasti

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike