Osijek
IZMEĐU PJEŠAČKOG MOSTA I ZOOLOŠKOG VRTA:

Na lijevoj obali niknut će
slavonski botanički park
Objavljeno 15. travnja, 2013.
Peko kaže da je ideja na jednom mjestu zasaditi sve vrste drveća i grmlja

Počela je prva faza sadnje budućeg slavonskog botaničkog parka, koji će se smjestiti uz stazu za brzo hodanje, na lijevoj obali Drave, između pješačkog mosta i Zoološkog vrta. Projekt uređenja tematskog i edukativnog parka slavonskih autohtonih vrsta drveća i grmlja pokrenula ja udruga Zeleni Hrvatske, a predsjednik Zdravko Peko kaže da je ideja na jednom mjestu zasaditi sve vrste drveća i grmlja. “Učiteljice nemaju kamo odvesti djecu da im pokažu vrste koje kod nas rastu. Uz pomoć Grada, u prvoj fazi sadimo 488 sadnica”, rekao je Peko. Akciji su se pridružili i članovi udruge Neovisnost, koji su pomogli oko sadnje, a određeni broj sadnica završit će u Azilu u Nemetinu. Sadnja na prostoru koji nije branjen od poplava većini vrsta ne bi trebala biti problem, ali najavljeno je da će se na jesen obaviti pregled i nova sadnja ako se neke sadnice ne prime.

Zadovoljstvo zbog projekta izrazio je i gradonačelnik Krešimir Bubalo rekavši da se s ovim potezom razmišlja i o hladovini za rekreativce kojih je na stazi za brzo hodanje sve više. “Svako drvo imat će oznaku s natpisom o vrsti kojoj pripada. Već ovoga tjedna počinjemo i uređenje prostora trim-staze, u šumici između pješačkog mosta i Kopike. Planirana je sječa šume, a mi smo zatražili da taj prostor unajmimo od Hrvatskih šuma i uredimo park sve do budućeg skateparka, na kojemu se već radi”, rekao je Bubalo.I.Sekol

Sanacija šume uz trim-stazu

Hrvatske šume danas će na području Tvrđavice, od pješačkog mosta do Copacabane, početi sanaciju šume. Radovi će se odvijati sve do 30. travnja, stoga se građane moli da zbog vlastite sigurnosti u to vrijeme ne prolaze u blizini gradilišta. Uklonit će se topole stare više od 50 godina, koja su opasnost za građane. Sanacija se obavlja u suradnji s Gradom Osijekom, koji je dao suglasnost za početak radova.

Možda ste propustili...

SLAVONSKA UDRUGA HERCEGOVACA

Marko Eljuga novi predsjednik

KRVOPIJE SU SE OVE GODINE POJAVILI RANIJE

Zbog krpelja prava navala na veterinarske ambulante

STRUČNO-ZNANSTVENA TRIBINA

100 godina dvorca Mačkamama