Sport
ODBOJKAŠICE OSIJEKA NA MLAĐEKADETSKOM PRVENSTVU HRVATSKE

Obranile naslov u trileru protiv Mladosti
Objavljeno 30. ožujka, 2013.

OSIJEK - Stigla je još jedna potvrda darovitosti mladih odbojkašica Osijeka. U Rovinju, na mlađekadetskom ('98. i mlađe) državnom prvenstvu, bez premca su bile učenice Darija Fančovića. Odigrale su sedam utakmica, šest su riješile u svoju korist i na kraju zasluženo završile na tronu, kao i prije godinu dana.

- Naporan program odradili smo doista na visokoj razini. Sedam utakmica u tri dana nije lako odigrati, ali čestitke igračicama, koje su sve izdržale i na kraju ponovo donijele titulu u Osijek - kaže trener Fančović. Njegova ekipa je prvo u skupini svladala Kaštela DC, Kozalu i Varaždin Volley sa po 2:0, a u polufinalnoj skupini istim rezultatom kapitulirali su Dubrovnik i Pula. Jedini poraz doživljen je od vinkovačkog Cestorada (prvo mjesto izgubio zbog poraza od Dubrovčanki), ali on nije bio koban za plasman u finale. Tamo je čekala zagrebačka Mladost.

- Nakon prvog dijela po skupinama, u polufinalnoj grupi su bili sve odreda ekipe koje su bile najbolje u svojim skupinama. Tu nam se i potkrao jedini poraz, ali on nas nije pokolebao. Finale je bila prava poslastica, a nismo najbolje krenuli u utakmicu. Prvi set smo izgubili 25:9, bili smo malo pod šokom, jer je ozljedu koljena na zagrijavanju zaradila Majer, naša prva napadačka opcija. No suigračice su joj se brzo vratile u normalu, dobile drugi set bez problema 25:15. U trećem je bilo izjednačeno do kraja, ali konačnih 15:13 za nas je realan ishod napetog finala - kaže trener mladih Osječanki, gdje je čak osam igračica '99. godište, što znači da će za godinu dana loviti i treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske u ovoj konkurenciji.

Osijek je na kraju bio najbolji ekipno, ali je zaradio i dva pojedinačna priznanja. Ivona Majer bila je najbolja napadačica, a Ana Ivandija najbolji libero turnira. Još su igrale: Barbara Ribić, Nola-Mara Kobaš, Katarina Pavičić, Dea Volmut, Nikol Marošević, Matea Žeravica, Petra Krpan, Vedrana Đapić, Tihana Pavlović, Nora Sušac, Tea Matusina, Ena Rak i Lucija Kurtović.

Korak do postolja ostale su Vinkovčanke, koje su završile na 4. mjestu (Klara Perić najbolja je tehničarka prvenstva), Belišće je bilo 8., Ferivi Višnjevac 17., a brodska Kolonija 24. u konkurenciji 29 ekipa.

Kod mlađih kadeta prva je zagrebačka Mladost, dok je Mursa-Osijek završila kao sedma od deset momčadi. N.Benčina

Možda ste propustili...

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

EP: NAJBOLJI HRVATSKI GIMNASTIČAR NIJE USPIO OBRANITI NASLOV EUROPSKOG PRVAKA NA PREČI

Tin Srbić: Vjerujem da mogu puno bolje nego danas

Najčitanije iz rubrike