Sport
POVRATAK CENTRALIZACIJI

HNS izigrao Osijek, sa Škotima u Zagrebu
Objavljeno 8. ožujka, 2013.
Poljud i Gradski vrt ne zadovoljavaju sigurnosne uvjete za utakmice visokog rizika!?

Hrvatski nogometni savez “obećavao” je kako će se utakmica Hrvatska - Škotska igrati u Splitu, ili možda Osijeku, no onda je došlo do obrata i kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo, 7. lipnja 2013., igra se na zagrebačkom Maksimiru! HNS je naveo kako “zbog postavljenih striktnih rokova FIFA-e oko određivanja domaćinstva kvalifikacijskog ogleda između Hrvatske i Škotske za domaćina određuje Zagreb.” Savez je u priopćenju pojasnio kako je Maksimir bio jedina opcija, jer Poljud i Gradski vrt ne zadovoljavaju sigurnosne uvjete za utakmice visokog rizika!?

“Zbog postavljenih striktnih rokova FIFa-e oko određivanja domaćinstva kvalifikacijskog ogleda između Hrvatske i Škotske zakazanog za 7. lipnja 2013., Hrvatski nogometni savez morao je s današnjim danom prijaviti stadion na kojem će spomenuta utakmica biti odigrana. Stadioni u Splitu i Osijeku, gradovima koji su uz Zagreb istaknuli kandidaturu za domaćinstvo, ovoga trenutka ne zadovoljavaju sve sigurnosne zahtjeve postavljene od strane FIFA-e za utakmice visokog rizika. Uzimajući u obzir striktnu primjenu Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Izvršni odbor HNS-a odlučio je domaćinstvo povjeriti jedinom stadionu koji trenutno zadovoljava te uvjete, a to je Maksimir. Utakmica Hrvatska - Škotska igrat će se u Zagrebu 7. lipnja 2013. u 20.15 sati”, stoji u priopćenju HNS-a.

Puno je toga nejasno oko ove odluke, utakmica sa Škotima je visokog rizika (?), a i kako derutni Maksimir može zadovoljavati tako stroga pravila za razliku od Poljuda, koji nije idealan, ali u boljem je stanju od zagrebačke “rugobe”.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike