Sport
IZ RUSIJE U GRADSKI VRT

Dragan Blatnjak do ljeta u Osijeku, debi protiv Splita
Objavljeno 19. veljače, 2013.
Iskusni napadač među bijelo-plave stiže kao slobodan igrač

Čelnike osječkog prvoligaša očito je zabrinula situacija s manjkom napadačkih rješenja, pa su nakon Vinkovaca i spoznaje da je trener Stanko Mršić ostao vrlo limitiran s napadačkim rješenjima krenuli u akciju.

Tako se jučer iznenada počeo širiti miris prve prave kupovine u eri predsjednika Zdravka Josića. U rutinskom razgovoru priču je dao naslutiti trener Stanko Mršić. - Možda se stvarno pojačamo, zagonetan je bio Mršič.

Jasno, odgovor smo potražiti kod predsjednika Josića, a on je odmah otvorio karte.

- Istina je, angažirali smo iskusnog Dragana Blatnjaka nekadašnjeg napadača Zadra i Hajduka. Vjerujemo da je on pravo pojačanje za našu mladu momčad - kaže Josić.

Uvjeti transfera su jasni. Blatnjak dolazi kao slobodan igrač, a u Gradskom vrtu će se zadržati do ljeta.

- Neće nas puno koštati. Uzeli smo ga da nam pomogne premostiti trenutačne probleme u napadu - priča Josić.

Glavni inicijator tog transfera bio je trener Stanko Mršić koji već duže vrijeme vapi za pojačanjima, posebno u napadačkom dijelu momčadi. On Blatnjaka jako dobro poznaje jer mu je bio trener u Zadru.

- Treba samo vidjeti u kakvom je on tjelesnom stanju. Poznam ga i znam da je riječ o igraču koji drži do sebe, ozbiljan je u radu i očekujem da će nam biti odmah spreman pomoći. Za mene je to odličan igrač uz kojeg će moći profitirati i naši mladi napadači. Imat će što naučiti od njega. Po svim parametrima morao bi biti pojačanje - kaže Mršić.

Ugled koji Blatnjak doista ima trebao bi biti jamstvo da će biti pravo pojačanje. Ipak, navijači Osijeka morat će još malo pričekati da ga vide u akciji. Iskusni napadač (nepune 32 godine) pravo nastupa za bijelo-plave trebao bi steći u utakmici 22. kola na gostovanju protiv Splita. Dakle, u osječkom prvoligašu ozbiljno su shvatili te probleme koje imaju u napadu, iako im Blatnjak neće moći pomoći u subotu protiv Istre 1961. U toj utakmici trener Mršić morat će tražiti rješenja unutar kadra kojim raspolaže.

- Očekivao sam ja da ćemo zapasti u takve probleme s ozljedama i kartonima. U škakljivoj smo situaciji, ali ne gledam na tablicu, već na momčad i uvjeren sam da imamo još unutrašnjih rezervi koje će nam omogućiti da zaigramo bolje. Uostalom, proljetni dio sezone je tek počeo, pa je rano za nekakve konkretnije zaključke - tvrdi Stanko Mršić, trener nogometaša Osijeka.

Dalibor KELER
BLATNJAKOVA KARIJERA

2000. - 2001.: Brotnjo Čitluk

2001. - 2003.: Zadar

2003. - 2006.: Hajduk Split

2006. - 2010.: Khimki

2010. - 2012.: Rostov

29

pogodaka postigao je Blatnjak u HNL-u. U dresu Hajduka zabio je 17, a 12 je postigao za Zadr

12

nastupa za BiH skupio je Blatnjak od 2002. do 2007. godine

Možda ste propustili...

ZAVRŠENO EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Dva zlata u Osijek, Benović i Srbić idu se brusiti za Pariz

VRIJEDNA GOSTUJUĆA POBJEDA RUKOMETAŠICA OSIJEKA U BORBI ZA OSTANAK

Splitski bodovi za udaljenje od opasne zone

DRUGI ČIN FINALA DOIGRAVANJA KOŠARKAŠA

Osječani ne žele kraj serije, nego opet ići u Rijeku

Najčitanije iz rubrike