Novosti
RJEŠENJE ZA BEZIZLAZNU SITUACIJU DIJELA HRVATA?

Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu produžilo je termin za izdavanje viza
Objavljeno 16. veljače, 2013.

ZAGREB - Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu uvelo je nove termine za podnošenje zahtjeva za vize s obzirom na to da je ove godine broj osoba koje žele podnijeti zahtjev povećan. Kako su priopćili iz veleposlanstva, produženo je uredovno vrijeme za predaju zahtjeva za vize, pa se one od ponedjeljka do četvrtka mogu predati od 8 do 16 sati, a petkom od 8 do 13 sati. U online-sustavu rezervacije termina uvedena je mogućnost rezervacije i za hitne slučajeve detaširanih, sezonskih i gostujućih radnika i to ako je početak njihova rada u Njemačkoj najkasnije deset dana nakon podnošenja zahtjeva za vizu.

Dodatni termini za predaju zahtjeva za vize, kao i mogućnost hitne rezervacije termina uvedeni su zbog problema s kojima su se u proteklo vrijeme suočavali hrvatski građani, odnosno nedostatka slobodnih termina za predaju vize. Tako se na prvi slobodan termin čekalo šest do osam tjedana. Zbog toga su se neki radnici koje je čekao posao u Njemačkoj suočavali s bezizlaznom situacijom - prvi slobodan termin u kojem mogu predati dokumentaciju za vizu bio je vrijeme kada bi već trebali biti na poslu.

Online-sustav rezervacije termina za predaju zahtjeva za radnu vizu, uveden u listopadu prošle godine, trebao je poštedjeti građane čekanja u redovima pred veleposlanstvom. Iako je to trebalo pojednostaviti proceduru, mnogi su građani dovedeni u situaciju da i nakon što prikupe svu potrebnu dokumentaciju, na termin čekaju i po dva mjeseca. Produženje radnog vremena te uvođenje hitnih rezervacija trebalo bi taj problem riješiti. A nakon ulaska Hrvatske u EU, 1. srpnja, dio procedure za zapošljavanje rješavat će se izravno s institucijama u Njemačkoj. G.Galović

Prvi slobodan termin za predaju dokumentacije za vizu bio je vrijeme kada bi već trebali biti na poslu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike