Osijek
GRADONAČELNIK S OBITELJI LABUDOVIĆ

Za peto dijete dobili 10.000 kuna i darove
Objavljeno 16. veljače, 2013.

Vezani članci

SVE STARIJA I SVE MANJE NASELJENA

Slavonija u 20 godina izgubila više od 170 tisuća stanovnika

Gradonačelnik Krešimir Bubalo nastavio je tradiciju druženja s obiteljima koje imaju više djece nego on, pa je tako jučer primio sedmeročlanu obitelj Labudović iz Sarvaša, koja je prije samo 15-ak dana dobila i petog potomka. Gradonačelnik je darivao Labudovićeve košarom voća i kućnih potrepština te uplatom 10.000 kuna. “Imam četvero djece pa rado primam sve obitelji s petero ili više djece, a prošle godine primio sam osam takvih obitelji. Čestitam obitelji Labudović, Grad je tu da pomogne, a siguran sam da su zadovoljni nedavno sagrađenom osnovnom školom u Sarvašu. Prošle godine u Osijeku je rođeno 1.051 dijete i posljednjih godina redovno bude više od 1.000 djece”, rekao je Bubalo.

No, kako su Mile i Slavica Labudović nezaposleni, sigurno im nije lako odgajati petero djece. “Imamo četiri kćeri i jednog sina, dvoje djece ide u školu, a od rujna će i treće. Živimo prosječno, moramo se nekako snalaziti. Nezaposleni smo i supruga i ja, pomoć dolazi malo s jedne strane, malo s druge, prijavljen sam na Zavod, primamo socijalnu pomoć i nekako se pokrpamo. Ipak, za većinu onoga što imamo moramo se sami snalaziti. Hvala Gradu na novcu, koji ćemo potrošiti na kćerkicu i kupnju stvari koje nam još nedostaju, poput krevetića”, kaže Mile Labudović.I.Sekol

ZA PRVO DIJETE USKORO ĆE SE ISPLAĆIVATI 3.000 KUNA

U Osijeku se trenutno isplaćuje 2.000 kuna za prvo dijete, a taj se iznos povećava za 2.000 kuna za svako iduće dijete. Tako se za drugo dijete isplaćuje 4.000 kuna, za treće 6.000, četvrto 8.000, peto 10.000 kuna i tako dalje. No, gradonačelnik Krešimir Bubalo najavio je da će ti iznosi rasti, a od Uskrsa će se za prvo dijete isplatiti 3.000 kuna te će se za isti iznos povećavati naknada za svako iduće dijete.

1.051

dijete je rođeno prošle godine u osijeku

Možda ste propustili...

KOD BASTIONA U TVRĐI I U DVORIŠTU PU OSJEČKO-BARANJSKE

Dan otvorenih vrata policije

FAKULTET AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI

Svečana promocija 238 diplomanada

GRADONAČELNIK RADIĆ PREDSTAVIO NOVU DEMOGRAFSKU MJERU

Besplatno: Sve radne bilježnice, atlasi, likovne mape i kutije za tehnički

Najčitanije iz rubrike