Mozaik
DOMJENAK NAKON PREMIJERE PREDSTAVE "CIJENE SREĆE"

Aco, Škoro, Halid,
Cro Cop... došli zbog Emira
Objavljeno 8. veljače, 2013.
Emir Hadžihafizbegović posebno je zahvalio svim prijateljima te županu Šišljagiću, gradonačelniku Bubalu i intendantu Šnajderu

U osječkom je HNK-u nakon premijere predstave "Cijena sreće" autora i redatelja Emira Hadžihafizbegovića bilo toliko poznatih lica da je doista nedostajao samo – crveni tepih.

Premda su izostali neki najavljeni – Goran Bregović, Milan Bandić, Zdravko Mamić pa čak i Lepa Brena i njezin suprug Slobodan Boba Živojinović – ponajprije zahvaljujući autoru, stigao je niz "faca". Mnogi posjetitelji tako su se u svečanom foyeru i Kazališnoj kavani HNK fotografirali s Aleksandrom Stankovićem, autorom i voditeljem popularne TV emisije "Nedjeljom u 2", koji je stigao sa suprugom Željkom. Ništa manje za rukav nisu vukli ni pjevače Halida Bešlića i Miroslava Škoru, a posebno je bilo zanimljivo vidjeti Mirka Cro Copa Filipovića, i to sa "šljivom" ispod lijevog oka. "To mi se dogodilo na pripremama za novi meč", objasnio je. Na postpremijernom je domjenku viđena i mlada Makaranka, glumica i pjevačica Nera Stipičević, koja se u razgovoru najviše zadržala s beogradskom ekipom iz Ateljea 212 i njihovim bivšim ravnateljem Kokanom Mladenovićem. "Nije posrijedi nikakav novi angažman, samo pričamo", tvrdila je simpatična Nera. Zbog kćeri Ivane, glumice u predstavi, došao je i bivši nogometaš Hajduka Ivan Gudelj sa suprugom, a viđen je i nogometaš Ivica Grnja. Stigli su i gosti iz Sarajeva i Tuzle, a među njima i Ivica Šarić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo. Većina ih je naglašavala kako je došla ponajprije zbog Emira, koji im je i zahvalio u svom govoru, kao i osječko-baranjskom županu Vladimiru Šišljagiću, gradonačelniku Krešimiru Bubalu i intendantu HNK Božidaru Šnajderu. Potonji je okupljenima pročitao brzojav potpore Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH, a Hadžihafizbegoviću je uručio posebne poklone: slavonski šešir i rakiju te monografiju HNK. Emir je pak, očito zadovoljan, dijelio majice s natpisom "Cijena sreće", datumom i imenima aktera.

I lokalni su čelnici stigli u većem broju nego inače. Uz Šišljagića i Bubala, tu su bili i predsjednik Gradskog vijeća Josip Vrbšić sa suprugom, zatim dogradonačelnica Danijela Lovoković s kćeri, kao i Dražen Alerić, pročelnik Grada za društvene djelatnosti. Naravno, došlo je i mnogo glumaca i drugih umjetnika. Švedski stol bio je standardan, ali glazba nije. Posebno za ovu prigodu, naime, angažirana je osječka skupina Slatki kolač, koja je izvedbama starogradskih, romskih, zabavnih i drugih napjeva razveselila nazočne.

Tomislav LEVAK
Možda ste propustili...

POSJETIO CENTAR ZA LIJEČENJE RAKA U LONDONU

Kralj Karlo vratio se javnim dužnostima

Najčitanije iz rubrike