Osijek
RJEŠENJE ZA PACIJENTE DR. POLAKA I DR. SINČIĆ

Ortodontica iz D. Miholjca preuzima 700 pacijenata
Objavljeno 31. siječnja, 2013.

Vezani članci

DR. ŠERIĆ NE MOŽE SAM PREUZETI STOTINE NOVIH PACIJENTA

Ministar i HZZO nemaju rješenje za 700 djece koja su ostala bez ortodonta

Dobra vijest stiže iz osječkog Doma zdravlja za gotovo 700 pacijenata zatvorenih ortodontskih ordinacija dr. Vladimira Polaka i dr. Lucije Sinčić. Ova zdravstvena ustanova u pregovorima je o poslovnoj suradnji s Domom zdravlja iz Donjeg Miholjca, odnosno o suradnji s njihovom ortodontskom ordinacijom. Prema za sada još nepotvrđenim informacijama, to znači da bi specijalistica ortodoncije iz ovog doma zdravlja preuzela pacijente spomenutih ordinacija, koje je u listopadu prošle godine zatvorio Državni inspektorat.

Razlog zatvaranja ambulanti i kazni od 30 tisuća kuna po liječniku bio je taj što su ti liječnici specijalisti zapravo umirovljenici, koji su u Domu zdravlja radili na ugovor o djelu. Recimo i kako bi u mreži HZZO-a samo na području Osječko-baranjske županije trebalo biti 10 ortodonata, no do listopada ih je bilo samo šest. Zatvaranjem navedenih dviju ordinacija ostale su samo četiri ambulante, i to dvije u Osijeku, jedna u Valpovu i jedna u Donjem Miholjcu. Iako je Dom zdravlja uputio Ministarstvu zdravlja zamolbu u kojoj se tražilo da izda rješenje o dopuštenju rada umirovljenim specijalistima, iz Zagreba je stigao negativan odgovor. Novo rješenje Dom zdravlja pronašao je sada u posudbi liječnika iz Donjeg Miholjca.

Specijalistica iz Donjeg Miholjca ordinirat će u ordinacijama dr. Sinčić i dr. Polaka na Trgu Lava Mirskoga, a rad bi trebala početi već sljedećeg tjedna.N.Z.Eberhard

PRVA SPECIJALIZANTICA NAKON 20 GODINA

Nakon što je prošloga ljeta Dom zdravlja uz odobrenje Ministarstva raspisao natječaj za dvije specijalizacije iz ortodoncije, na natječaju su prošle dvije mlade liječnice dentalne medicine. No, ponovno je bilo strahovanja od nedobivanja mentorstva na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, čime bi specijalizacije ponovno propale. Ipak, nakon 20 godina dogodio se presedan i osječka specijalistica pronašla je mentora, s druga bi sa specijalizacijom trebala početi ovoga ljeta. Ovo je prvi put nakon 20 godina da Osijek ima nekoga na specijalizaciji iz ortodoncije.

Možda ste propustili...

U SUBOTU RADIONICA

Suživot ljudi i pasa u gradu

TUNJICI PETRAŠEVIĆU POVJEREN DRUGI DEKANSKI MANDAT NA PRAVNOM FAKULTETU

Reformom studijskih programa želimo se prilagoditi potrebama na tržištu rada i poslodavcima

SUTRA OD 10 SATI HOD ZA ŽIVOT

Policija će regulirati promet

Najčitanije iz rubrike