Ekonomija
SMIJENJEN ŽELJKO ČAGALJ

Zoran Horvat opet preuzeo Bizovačke toplice
Objavljeno 1. prosinca, 2012.

OSIJEK – Odlukom Nadzornog odbora, jučer nešto poslije dvanaest sati, Željko Čagalj smijenjen je s mjesta direktora Bizovačkih toplica. Istodobno, na njegovu je poziciju imenovan Zoran Horvat. Sjednica NO-a je telefonski sazvana i održana u roku od 24 sata.

Horvatu je to drugo imenovanje na mjesto čelnog čovjeka Toplica. Prvi je put to bilo prije devet godina, ondje se zadržao do 2006., no i za njim, kao i za većinom njegovih prethodnika (ali i sljedbenika), ostao je zabilježen minus u poslovanju. No, imenovanje Horvata je dijelom, za one koji prate zbivanja oko Bizobanje ipak iznenađenje, jer se pretpostavljalo kako će pravo za imenovanje svoga kadra iskoristiti Hrvatska narodna stranka, a to se nije dogodilo.

Još jedan detalj unosi nemir među stotinjak zaposlenih radnika Toplica. Naime, i u novom sazivu nadzornog odbora nema ni jednog imena ili političara iz Bizovca ili bar valpovačkog kraja. „Ponovno se o našoj sudbini odlučuje negdje dalje, odnosno netko tko ne zna kako se ovdje diše”, poručuju radnici. Većinski vlasnik Bizovačkih toplica je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje odnosno – država.D.Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike