Sport
OSJEČKI ODBOJKAŠI NEPORAŽENI I NAKON 5. KOLA SKUPINE I

Prvi puta sa Save kući pjevajući
Objavljeno 5. studenog, 2012.

OSIJEK - Veselo je bilo u subotu navečer na autocesti. Kući su se iz metropole vraćali odbojkaši osječkog prvoligaša, koji su imali razloga za slavlje. Naime, Mursa-Osijek je u derbiju 5. kola Skupine I slavila na gostovanju s kojeg se dosad uvijek vraćala praznih ruku. No svakoj tradiciji jednom dođe kraj, a za prekid ove duge i crne pobrinuli su se igrači Leonarda Barića. U Domu odbojke na Savi, nakon pet setova su svladali domaću Mladost, koja na kraju može biti zadovoljna što je osvojila jedan bod.

- Velika pobjeda, igrači mi kažu prva u Zagrebu koju je ostvario jedan osječki klub otkako je naše lige. Vrijedan uspjeh, apsolutno zaslužen - kaže trener Barić, koji sa svojim igračima nastavlja pobjedničku seriju. Četiri utakmice, četiri pobjede, druga gostujuća u pet setova.

- Ponovila nam se situacija kao i protiv Vukovara. Vodimo 2:0 i na kraju spašavamo pobjedu. Imali smo Mladost na pladnju, prva dva seta nisu nam mogli ništa. Nažalost, još uvijek imamo taj problem kako obaviti posao do kraja. Na kraju, spašavamo se u petom setu, koji je uvijek lutrija - kaže Barić.

“Mursaši” su u petom setu morali biti aktivni kao da je na programu regularan set. Umjesto 15, morali su osvojiti 22 poena da potvrde veliku pobjedu.

- Nema veze što nismo uzeli i treći bod jer oscilacije su kod nas još normalna stvar. Važno je da nismo dozvolili potpuni preokret, očito je da ova momčad može igrati i pod pritiskom, što peti set uvijek nosi. Igračima čestitke za ono što su pokazali u Domu odbojke - naglašava trener vodeće momčadi prvoligaške karavane. (N.B.)

mladost2
mursa-osijek3

ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 80. Suci: Pavičić i Ramić (oba Sisak).

MLADOST: Čičković, Marino Marelić, Martinko, Nojić, Mudrovčić, Marko Marelić, Markušić, Šmitlehner, Peterlin, Zimakijevič, Bingula.

MURSA-OSIJEK: Celan, Vojak, Suk, F.Vranješ, Trusić, Prlić, K.Šućur, L.Vranješ, Ščerbakov, Puljić, J.Šućur, Dominiković

REZULTAT PO SETOVIMA: 16:15, 17:25, 25:19, 25:18, 20:22

Najčitanije iz rubrike