Crna kronika
U RIJECI IZBJEGNUTA TRAGEDIJA:

Zbog petarde u boci dijete umalo ostalo bez oka
Objavljeno 20. prosinca, 2011.
RIJEKA - Za neke kao da ne vrijede upozorenja o opasnostima koje vrebaju pri nepažljivom rukovanju eksplozivnim sredstvima; šestogodišnje dijete je, srećom, samo lakše ozlijeđeno, komadić stakla okrznuo mu je kapak. Nakon liječničke intervencije u Dječjoj bolnici Kantrida otpušteno je kući, ali moglo je biti mnogo gore. Riječ je o događaju na igralištu u Ulici Gustava Krkleca na Srdočima. Grupica djece igrala se petardama pa se netko "dosjetio" staviti petardu u staklenu bocu. No, jedna je eksplodirala zbog nestručnog rukovanja, a komadić rasprsnutog stakla ozlijedio je šestogodišnje dijete.
Na području PU primorsko-goranske u posljednjih tjedan dana zabilježeno je više događaja vezanih uz eksplozivna sredstva i oružje. Na Veprincu je zbog nestručnog rukovanja pištoljem “Colt.45 ACP” došlo do slučajnog opaljenja, pri čemu je jedna osoba lakše ranjena. Opatijska policija je utvrdila da je riječ o kaznenom djelu dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom pa počinitelju slijedi prijava.
U Ulici Janka Polića Kamova u Fordu Escortu zatečene su dvije osobe od kojih je jedna ilegalno posjedovala plinski pištolj.S.Kleva

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike