Osijek
U OSIJEKU OVE JESENI 3.500 OSOBA NA SOCIJALNOJ POMOĆI

Zbog skupih udžbenika, 250 osoba tražilo socijalnu pomoć
Objavljeno 7. listopada, 2009.
Iako su u Osijeku trenutačno, prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje, 7.034 nezaposlene osobe, a u županiji čak 27.744, u Centru za socijalnu skrb tvrde kako drastičnog povećanja zahtjeva za socijalnom pomoći nema.
No, u Centru za socijalnu skrb odskače broj zahtjeva za jednokratnom pomoći, koji se proteklih mjeseci popeo na gotovo 250. “Već godinama imamo oko 3.500 korisnika stalne socijalne pomoći. Taj broj ljeti uvijek dijelom opadne, jer dio korisnika odlazi raditi na more te sudjeluje u komunalnim radovima, no u listopadu se većina vrati. Ipak ono što smo primijetili jest povećenje zahtjeva za jednokratnom pomoći, i to ovih dana najviše zbog nabave udžbenika i ogrjeva. Riječ je o ljudima koji ipak imaju neka primanja, pa ne mogu dobiti stalnu socijalnu pomoć, a s druge strane primanja su im toliko mala da od njih nisu mogli platiti udžbenike za djecu ili si kupiti ogrjev za zimu”, kaže Ružica Vujnovac iz Centra za socijalnu skrb.
Grad Osijek trenutačno financira troškove stanovanja za 1.600 osoba, odnosno 639 obitelji, a prema riječima Zlate Halusek, iz Odjela za socijalnu skrb grada Osijeka, unatoč očekivanom porastu zahtjeva za pomoć zbog gospodarske krize, crne prognoze ipak se za sada nisu obistinile. Povećanje broja korisnika nisu primijetili ni u Crvenom križu, a u Caritasu napominju kako je primijećen samo blagi porast korisnika Pučke kuhinje, pa tako tjedno dobiju po jednog novog korisnika.

Nefreteta ZEKIĆ

639
obitelji dobiva naknadu za troškove stanovanja od Grada
3.500
korisnika socijalne pomoći ima Osijek
Možda ste propustili...

ZAJEDNICA MOLITVA I RIJEČ - PODRUČNA ZAJEDNICA OSIJEK

Trodnevni seminar nove evangelizacije