Kolumne
TVFAN(atik) Piše: Adrian Andrejek
Najluda noć na televiziji
Datum objave: 5. siječnja, 2018.

Svaki od posljednjih nekoliko dočeka Nove godine proveo sam na drukčiji način – jednom u svatovskoj sali, drugi put u noćnom klubu, treći put na Trgu slobode zbog problema s rezerviranim stolom i principa, četvrti put u nekakvoj kombinaciji... Ali nikad je nisam dočekao – radno. Sve do ove godine. I moram priznati da je bilo fora iskustvo. Što ne znači da želim raditi i sljedeće godine; priželjkujem, naime, sljedeću Novu godinu dočekati u nekoj stranoj zemlji, makar to bila obližnja Mađarska, Budimpešta. No, da se vratim na ovogodišnji radni doček. Sve je počelo već u 18.30 sati kad sam u društvu našeg fotoreportera krenuo u obilazak brojnih osječkih lokacija. Prvo smo bili u novogodišnjem tramvaju i pili pjenušac od maline (valjda) s frizerom i frizerkama. Zatim smo pili rakiju i viski s popom i župnikom u jednoj crkvi, nakon čega smo se počastili finim kiflicama (ponuđena nam je i sarma koju smo pristojno odbili, ali smo zato dobili misno vino za ponijeti). Svratili smo i do vinskog bara u Kapucinskoj kod kolegice s RTL-a koja nas je počastila kuhanim vinom – i to ne onim podgrijanim sokom od višnje s dodatkom acetona kao na Adventu, nego prefinim vinom koje morate probati prvom prilikom. Posjetili smo i novogodišnji tulum umirovljenika i ondje ništa nismo jeli ni pili, ali mislim da je to zato što nas nisu primijetili, jer su se baš lijepo zabavljali.

Sigurno se sad pitate kakve veze sve ovo ima s televizijskim programom. Pa, ako ste me čitali prošlog petka, sigurno se sjećate da sam najavio kako će na neki način moj doček biti povezan s televizijom, iako neću ostati kod kuće. Evo i objašnjenja: nakon što smo sve odradili, dakle uzeli izjave na svim mjestima koja smo obišli i snimili fotografije (bili su to i vatrogasci, dežurna ljekarna, tramvaji, taksiji i, naravno, Trg Ivana Pavla II. i Trg Ante Starčevića), finiš smo dočekali kod kolega na Slavonskoj televiziji. Voditeljski par i tamburaši u studiju te novinari na mjestima događaja pobrinuli su se da Slavoncima i Baranjcima te svima onima koji se tako osjećaju donesu najbolji program na televizijama. Nećete vjerovati, ali i kod njih smo se dobro najeli i napili, štoviše, najbolje dotad. Fora način dočeka Nove godine, zar ne? Nažalost, uživo smo propustili pola toga pa sam morao nadoknaditi sutradan u reprizi – super glazba, spontani i spretni voditelji te pozivi gledatelja koji su mogli osvojiti jako dobre nagrade uspješan su recept za zabavu. Čuo sam da je samo još HRT imao prigodan program vrijedan spomena pa sam provjerio na portalu HRTi. I doista, ove godine bili su odlični. Nakon novogodišnje verzije hvaljene zabavno-glazbene emisije “A-strana”, do iza ponoći prikazivala se parodija na talent-show “Pljesak, molim!”, u kojoj su poznata imena s hrvatske estrade morala dokazati žiriju da baš oni imaju najbolju pjesmu za ulazak u 2018. godinu.

Iako se ovo ponavlja svake godine, najbolje od najboljeg je ipak činjenica da je Severina nastupala u emisijama HRT-a, Nove TV i uživo u Crnoj Gori. Još da je jedna od televizija prenosila i taj koncert, zabavi ne bi bilo kraja.