Osijek
AVIONIMA PROTIV KOMARACA

Tretiranje komaraca iz zraka
Objavljeno 8. lipnja, 2024.

U subotu ujutro iznad poplavnog područja na lijevoj obali, sjeverno od prigradskih naselja Josipovca i Višnjevca, a predvečer na sjevernom području grada Osijeka - prvi su to tretmani komaraca avionima u novoj sezoni.

U nedjelju ujutro slijedi tretman avionom u prigradskim naseljima Brijest, Briješće, Tenja i Sarvaš, zatim na poplavnom području sjeverno od Sarvaša te tretman avionom na južnom području Osijeka.

Izvijestio je o ovome Dragan Vulin osječki dogradonačelnik, naglasivši kako će se ponoviti  prošlogodišnja praksa koja se pokazala učinkovitom, odnosno simultani tretmani komaraca iz zraka i sa zemlje. 

Također, Vulin je istaknuo da je od 27. svibnja odrađeno osam larvicidnih tretmana, a prema preporukama županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Pojedina područja će po prvi puta biti larvicidno tretirana dronovima, što je određeno ovogodišnjim ugovorom o izvođenju radova, a kako bi se moglo obaviti tretiranje na nepristupačnijim područjima, na koja čak ni amfibijska vozila ne mogu pristupiti, primjerice zbog srušenih stabala.

Za borbu protiv komaraca u proračunima grada Osijeka i okolnih općina Petrijevci, Bilje, Darda i Erdut, za sada je osigurano 1,9 milijuna eura. D.Ku.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana