TvObzor
ODLAZAK PLAĆENOG UBOJICE

Napeta i zanimljiva priča o iskupljenju jednog oca
Objavljeno 24. svibnja, 2024.
KNOX GOES AWAY. KRIMINALISTIČKA DRAMA. REŽIJA: MICHAEL KEATON. GLUME: MICHAEL KEATON, JAMES MARSDEN, AL PACINO, MARCIA GAY HARDEN

U filmu "Odlazak plaćenog ubojice" sjajni Michael Keaton režira i igra glavnu ulogu, plaćenog ubojice Knoxa koji gubi pamćenje, a legendarni oskarovac Al Pacino tumači njegova prijatelja i pomagača u toj napetoj utrci s vremenom.Kad plaćeni ubojica počne patiti od brzo napredujućeg oblika demencije, pruža mu se prilika za iskupljenje spašavanjem života odraslog sina, od kojeg je godinama bio udaljen, prije svega zbog posla kojim se bavi. Sada se ima priliku dokazati, jer, kako bi ga spasio, mora biti brži od policije, koja mu se približava, ali i brži od napredovanja simptoma bolesti mozga čiju je dijagnozu upravo dobio. U svojoj karijeri plaćenog ubojice bio je vrlo metodičan i nikad nigdje nije ostavio trag svog DNK-a. Hoće li njegova vještina nadjačati rapidno propadanje mogućnosti pamćenja i omogućiti mu da spasi svojeg sina? To ćete doznati na samom kraju ovog domišljatog i zanimljivog filma, koji je Keaton sjajno režirao, a i odglumio glavnog junaka. Iznenađujuće dobar je i James Marsden u ulozi sina, koji je igrom sudbine shvatio da nije puno drukčiji od svog oca, kojega je oduvijek izbjegavao, iako ima nježne uspomene na njega iz djetinjstva.

Ovaj film prema scenariju Gregoryja Poiriera, koji je na vrata pokucao prvo Keatonu, kojega je želio za glavnu ulogu i za redatelja, neće vas razočarati. Radi se o odličnoj kriminalističnoj drami, u kojoj se sve sjajno posložilo: i priča, i glumačka ekipa, i režija. S glavnim je junakom vrlo lako suosjećati, bez obzira na to čime se bavi, jer to je, pobogu - Keaton. Garantirano je da ćete navijati za njega cijeli film, koji, osim što je dobar, ne traje predugo.

Oni koji su zaboravili, ovo je drugi film koji je režirao Keaton. Prvi mu je bio "The Merry Gentleman" iz 2008. A ponovno ćemo ga gledati ove godine kao junaka novog "Bubimira" Tima Burtona i kao Batmana u filmu "Batgirl".
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

SLOVENIJA - ZEMLJA PRIRODNIH LJEPOTA

Nevjerojatan biljni i životinjski svijet

PRVA EPIZODA NA RASPOREDU JE 17. LIPNJA

“Metropolitanci” ponovno na HRT-u

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA EPIZODA NA RASPOREDU JE 17. LIPNJA

“Metropolitanci” ponovno na HRT-u

2

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

3

IVAN DORIAN MOLNAR

Spreman sam raditi koliko god treba, i na Euru i na Olimpijskim igrama