Osijek
UTRKA UZ NACIONALNI DAN OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Pobjeda nije važna, bitno
je da podržimo jedni druge
Objavljeno 16. svibnja, 2024.
Društvo za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Osijek organiziralo je u četvrtak na Šetalištu, na potezu od spomenika Picassu do visećeg mosta, sada već tradicionalnu, simboličnu utrku u povodu Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama.

Svetlana Marinković, voditeljica i koordinatorica Društva, naglasila je važnost ovog događaja za promoviranje zdravog načina života i povećanje vidljivosti problema s kojima se suočavaju odrasle osobe s intelektualnim teškoćama. Istaknula je kako udruga broji 80 članova, od kojih je 47 OIT, te da organizira razne aktivnosti i socijalne usluge, potičući i inkluziju. Lucija, članica Društva koja je sudjelovala u utrci, otkrila nam je: "Volim šivati, sudjelovati na glazbenim radionicama, raditi s glinom, ići na jahanje".

Podršku su im pružili članovi AK Slavonija-Žito i studenti FFOS-a. Ivan Horvat iz Slavonija-Žita naglasio je važnost većeg uključivanja zajednice.

Ukupno je sudjelovalo 50-ak trkača, a događaj je protekao u veselom ozračju. "Odlučila sam se pridružiti kako bih podržala osobe s intelektualnim teškoćama. Atmosfera je divna i svi su pozitivni", rekla je Osječanka Ana Petrović.

D. Šimić
Možda ste propustili...

PRVO NOGOMET PA KONCERT TIHE ORLIĆA

Gledanje utakmice u kampusu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana