Mozaik
NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere
Objavljeno 18. travnja, 2024.
Selekcijska komisija Natjecanja studentskog filma Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb 2024 dodijelila je Nagradu za najbolju školu animacije francuskoj školi La Poudrière.

Komisija u sastavu Daniel Šuljić, Matea Kovač, Laura Martinović u obrazloženju nagrade navodi: "Škola animacije La Poudrière već dugi niz godina iznova potvrđuje svoju izvanrednost kroz umjetničke filmove koji se ističu na Animafestu Zagreb. I ove godine škola je predstavila kolekciju filmova koja odražava široku lepezu likovnih i animacijskih tehnika te duboko obrađenih tema na zreo i suptilan način. Ovogodišnje priznanje za najbolju školu animacije iskazuje poštovanje prema La Poudrièreu, koji nas redovito oduševljava vizualno atraktivnim, ali i konceptualno dubokim filmovima.

Škola se ističe predanim pristupom razvoju animacijskih talenata, naglašavajući važnost jednakosti, različitosti i inkluzije u svojoj pedagogiji. Nudi studentima raznolike perspektive koje im pomažu oblikovati vlastiti put u filmskoj umjetnosti. Njegujući individualnost svakog studenta, škola potiče raznolike stilove i pristupe, istovremeno ih poučavajući kreiranju snažnih narativnih struktura i pažljivo režiranih kadrova.

Prijavljeni filmovi oživljavaju tople ljudske priče na emotivan i univerzalan način, koristeći se jezikom koji je razumljiv svima. Bez obzira na to je li riječ o klasičnom crtežu na bijeloj pozadini ili kombinaciji fotografije i animacije, filmovi koji će biti prikazani na Animafestu Zagreb postavljaju visoke standarde u produkciji animiranog filma te potiču prihvaćanje kulturnih i socioloških različitosti.

La Poudrière pruža svojim studentima širok spektar mogućnosti za izražavanje kreativnosti i individualnosti, pomažući im da ostvare svoje potencijale kao redatelji i animatori, kako u umjetničkoj tako i u industrijskoj sferi. Ime ‘La Poudrière‘ (spremnik baruta), koje škola duguje svojoj prvotnoj namjeni, postaje metafora za eksploziju talenata koji se oblikuju unutar njezinih zidova."

Nagradu će preuzeti Annick Teninge, direktorica škole La Poudrière, na svečanom otvorenju Animafesta Zagreb koji ove godine traje od 3. do 8. lipnja. D. Miklić
Možda ste propustili...

GLUMICA “ŠOKIRANA” I “BIJESNA”

ChatGPT zvuči kao Scarlett

LAŽNE INFORMACIJE NA FACEBOOKU

Clint Eastwood ipak nije vratio Oscare

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana