Sport
GOOD BOYS

Da je bar ovo pravilo, a ne iznimka
Objavljeno 19. veljače, 2024.
U Slavoniji su opet, a kako drukčije, lijepo primljeni. Malo nakon podneva u nedjelju se pred CB Zanzibar u Samatovcima parkirao autobus pun navijača Gorice, plus nekoliko osobnih automobila sa ZG tablicama, u susret navijačima Osijeka krenulo je točno 66 ljudi plus vozač autobusa. U nekim drukčijim okolnostima početak priče ne bi slutio na dobro, ali momci i djevojke s bijelo-plavim obilježjima NK Osijek goste su dočekali s osmijehom i raširenih ruku. S postavljenom trpezom slavonskih suhomesnatih proizvoda, dok se čobanac još kuhao u kotliću, tempirano je da bude gotov upravo kad gosti iz Turopolja stignu kako bi mogli pojesti nešto vruće "na kašiku". Između navijača Osijeka i Gorice nema zle krvi, krivih pogleda i navijačkih uvreda. Njih od 2018. veže prijateljstvo i dobra suradnja, koja je svake godine sve bolja.

- Nemam riječi kako smo dočekani, ovi dečki iz Samatovaca, Osijeka i okolice su odlični - kaže Zlatko Rovišan, predsjednik Kluba navijača Gorice Good Boys.

Rovišan spominje kako je na nedjeljnu utakmicu na Opus Arenu iz Gorice došlo više od 60 ljudi, neki možda nisu bili zainteresirani za još jedno gostovanje, ali kad se ide u Slavoniju, interes navijača iz Turopolja je dosta velik.

- Naš je cilj suzbijanje huliganstva i divljaštva na tribinama, a ovim svojim primjerom pokazujemo da je to moguće. Moto je neka na terenu pobijedi bolji, a na nama je samo da navijamo, i to onako kako dolikuje. Imamo dobru suradnju s ovom skupinom navijača Osijeka, ali i s Klubom navijača Bijelo-plavi, voljeli bismo da ta suradnja bude još i bolja. I da više navijačkih skupina u Hrvatskoj slijedi naš primjer.

Rovišan ističe kako su upravo momci iz Samatovaca Turopoljcima dali nadu da je ovo moguće i da se navijači mogu družiti. Doista lijep primjer na relaciji Slavonija - Turopolje, i koliko bi na stadionima i oko njih bilo ljepše i ugodnije da je takvih više. I. Li.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini