Osijek
ZA ZDRAVLJE MUŠKARACA

Alan Ford i TNT-ovci promoviraju zdravlje
Objavljeno 4. prosinca, 2023.
Članovi Grupe TNT skoknuli su ove godine na piće u Osijek, a sve s razlogom očuvanja muškog zdravlja. Naime, sada već poznato društvo od desetak Osječana koji u studenome puštaju brkove u znak podrške Movemberu, odnosno mjesecu brige za muško zdravlje, ove se godine ponovno okupilo posljednje nedjelje u studenom, i to u kostimama likova iz popularnog stripa Alan Ford.

- Mi smo ekipa različitih zanimanja i profila, a sve nas je spojila činjenica da smo očevi djevojčica koje treniraju u Ženskom nogometnom klubu Osijek. Tako smo se prije desetak godina dogovorili da svi u studenome pustimo brkove. To vam je vrlo zanimljiv fenomen. Brkovi su u današnje vrijeme, za razliku od brade, potpuno izvan svih modnih trendova. I zapravo svi mi sebi izgledamo jako smiješno. To je nešto što odmah svi primijete i pitaju vas zašto puštate brkove. A mi tada kažemo koji je razlog i dodatno podučimo muškarce da razmisle o svom zdravlju. Ne treba govoriti i da brkovi prilično svrbe te ih je dosta neugodno puštati, a žene su nam očajne - priča pirotehničar Robert Kovačević.

Cilj svega je potaknuti muškarce na samopregled testisa i brigu oko zdravlja prostate. Ali i općenitu brigu za muško fizičko i psihičko zdravlje, koje je često zbog predrasuda ili srama potisnuto. Podršku im svake godine daje i specijalist urologije, dr. sc. Oliver Pavlović sa Zavoda za urologiju KBC-a Osijek. - Odličan je ovo način za spontano i zabavno promoviranje muškog zdravlja. Preventivni pregledi omogućuju rano otkrivanje eventualne bolesti, što uvelike povećava šansu potpunog izlječenja. S pojavom simptoma rak je već uznapredovao. Upravo zato se stavlja naglasak na prevenciju. I ovim putem šaljemo poruku mladim muškarcima da samopregledom paze na zdravlje svojih testisa. A muškarcima iznad pedesete da jednom godišnje obave PSA testiranje iz krvi i pregled kod urologa. Za muško zdravlje ne smije biti stida, jer u pitanju je vaš život - poručuje dr. sc. Pavlović. M.Bugarić
Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA SOCIJALNE PRAVDE

SDP upozorava na socijalnu nepravdu

MATICA UMIROVLJENIKA OSIJEKA

Proslava Dana žena u Bellsu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U POVODU SVJETSKOG DANA SOCIJALNE PRAVDE

SDP upozorava na socijalnu nepravdu

2

Povremeni zastoji u opskrbi vodom

3

MATICA UMIROVLJENIKA OSIJEKA

Proslava Dana žena u Bellsu