Regija
ADVET U PLETERNICI

„Bećarski šor“ spremno čeka posjetitelje
Objavljeno 2. prosinca, 2023.

PLETERNICA- Treću godinu za redom „Šokački šor“ otvara svoja vrata svima koji želi osjetiti i okusiti adventske mirise, okuse i boje u živopisnom okruženju koje spremno čeka posjetitelje. Na konferenciji za novinare u prostoru Bećarskog šora u Pleternici gradonačelnica Marija Šarić i ravnateljica pleterničke Javne ustanove Jasna Hoffmann najavile su predstojeća adventska događanja.


„ Sve naše tvrtke i ustanove žive ovaj advent za vrijeme tjedna, a subotom se skupljamo ovdje u Bećarskom šoru-zaključila je gradonačelnica. Kao i protekle godine, odlučili smo se za jednu posebnu priču koja će tijekom cijelog programa prezentirati naše zajedništvo. Ovaj šor uredile su naše tvrtke i ustanove, a uključile su se i brojne udruge koje će sudjelovati u pripremi hrane i pića. To su ribiči, lovci, vatrogasci, a pridružit će se i druge udruge koje će u ugostiteljskim kućicama nuditi kuhano vino, čaj, kobasice i sve ono što širi mirise i stvara poseban ugođaj za vrijeme obilježavanja adventa. Uz sve to, svake subote posjetitelje će u šoru zabavljati tamburaši“, rekla je gradonačelnica Šarić.

U prostoru Muzeja bećarca održava se radionica pod nazivom „Okitimo krispan sa Šokicom”. Tijekom izrade božićnih ukrasa sudjelovale su članice Matice umirovljenika Grada Pleternice, mjesnog Hrvatskog ženskog društva, Kultturno-umjetničkih društava „Orljava“ i „Svilenka“, učenici Osnovne škole fra Kaje Adžića i drugi. Kazališne predstave, podjela darova, uprizorenje živih jaslica, sportska, glazbena i zabavna događanja, uz bogatu domaću eno i gastro ponudu, u organizaciji brojnih gradskih udruga, društava i institucija, sve koji navrate očekuju do posljednjeg dana godine.
 (B.S.T.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USITNJENI DO APSURDA

U polje s uputama: Slavonac obrađuje zemlju na 120 lokacija

2

ROĐENA JE 29. VELJAČE

Ivana ima 32 godine, a “pravi” će rođendan danas slaviti osmi put

3

IZLOŽENA OPREMA, TEHNIKA I VOZILA, A POLICIJA JE IZVELA I POKAZNU VJEŽBU

U Županji obilježen Dan civilne zaštite