Regija
PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD 400.000 EURA

Izrađena dokumentacija za Transportno-logistički centar
Objavljeno 28. studenog, 2023.
VINKOVCIU Vinkovcima je održana završna konferencija projekta "Izrada projektno-tehničke dokumentacije Transportno-logističkog centra Vukovarsko-srijemske županije" koji će biti izgrađen na nekadašnjem ranžirnom kolosijeku u Vinkovcima.

Transportno-logistički centar VSŽ-a smješten je uz prugu na X željezničkom koridoru. Ima odličan geostrateški položaj, blizu su mu luke Vukovar, Osijek i Slavonski Brod, zračna luka Osijek, a ne smije se zaboraviti ni dobra prometna povezanost sa susjednim zemljama, rečeno je na završnoj konferenciji. Ukupna vrijednost izrade projektno-tehničke dokumentacije je nešto više od 400 000 eura.

Provedbom projekta otvorit će se prilika dolasku novih investitora te imati direktan utjecaj na povećanje zaposlenosti lokalnog stanovništva, razvoj gospodarstva i poduzetničke klime, što je glavni cilj projekta.

Razvojnim sporazumom Slavonije, Baranje i Srijema Vlada RH je TLC kao županijski strateški projekt uvrstila na listu projekata kojima će biti osigurano financiranje iz višegodišnjeg financijskog okvira 2021. - 2027. ili proračuna RH.

Na predstavljanju projekta prije točno godinu dana rečeno je kako je projekt izgradnje Centra vrijedan oko 25 milijuna eura, a dovršetak se očekuje za od tri do četiri godine. M.Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVOUREĐENI PROSTOR

Banka radi

2

NA KORIZMENOJ MANIFESTACIJI NASTUPILO ŠEST KUD-OVA I ŽUPNI ZBOR

Crkvene pučke popijevke i posna jela

3

PRVO U HRVATSKOJ

Digitalno selo