Osijek
OD SINOĆ VOZE AUTOMOBILI

Od jutros i GPP-ovi autobusi
voze Vinkovačkom ulicom
Objavljeno 4. listopada, 2023.
Prometuje se dvostrano, ali još uvijek (samo) jednim, zapadnim, voznim trakom

Sinoć od 20 sati za civilni promet, a danas ujutro i za autobuse GPP-ova javnog gradskog prijevoza ponovno je otvoreno prometovanje Vinkovačkom ulicom iz smjera Đakovštine.Prometuje se dvostrano, ali još uvijek (samo) jednim, zapadnim, voznim trakom.

- Vinkovačku smo zatvorili za promet krajem srpnja i tada smo najavili da ćemo je otvoriti do 3. listopada, samo s pola profila. Uz same radove na zamjeni tramvajske infrastukture, napravili smo i kompletno novo asfaltiranje u punom profilu, što nije bilo predviđeno projektinim zadatkom, ali smo se u dogovoru s Gradom Osijek odlučili i na taj korak. Uz to, u podvožnjaku su obojeni zidovi i zaštitne ograde, postavljena je nova LED rasvjeta te zamijenjene odvodne cijevi - izvijestio je Goran Pajnić, direktor GPP-a.

Pajnić je ondje jučer nazočio završnim radovima, za poslijepodne je tada bilo ostalo još postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije.

Otvaranje ove dionice znači i povratak uobičajenog prometovanja na tramvajskoj liniji br. 2 (voze autobusi) ​​i autobusnim linijama br. 6 i 7. Dakle, na tramvajskoj liniji br. 2 (voze autobusi): Bikara - Trg Lj. Gaja - Ul. Hrvatske Republike, od kružnog toka na Vinkovačkoj, ponovno se koriste stajališta Mačkamama istok, Đakovština istok (tramvajsko stajalište), Autobusni kolodvor, Željeznički kolodvor, Dunavska zapad, Mačkamama zapad. Ukida se privremeno stajalište u Gundulićevoj ulici!

Na autobusnoj liniji br. 6: Ivanovac - Tvrđavica ponovo se koriste stajališta Đakovština zapad i Dunavska zapad te se ukida privremeno stajalište u Prolazu A. Slavičeka. Na autobusnoj liniji br. 7: Drinska - Uske njive - Drinska ponovo se koriste stajališta Đakovština zapad, Dunavska zapad i Mačkamama zapad te se i ovdje ukida privremeno stajalište u Prolazu A. Slavičeka. (Sve potrebne informacije o izmjenama u prometu mogu se dobiti na sljedećim brojevima telefona: Prometni ured 228 308, Gajev trg 213 004).

- Drago nam je što smo se na ovim dionicama vratili na stare trase, jer i mi postajemo operativniji, a naši će korisnici prije stizati do svojih odredišta - prokomentirao je Pajnić.

Valja znati da se nastavljaju radovi na drugom profilu Vinkovačke, sve do planiranog roka završetka, a to je 15. studenoga. Radi se i na korzu.

- Pokušat ćemo taj dio što prije dovesti u situaciju da omogućimo prometovanje od Jägerove do Lučkog prilaza. To očekujem u idućih mjesec i pol dana. Nakon toga krećemo sa zatvarenjem križanja Europske avenije i Radićeve i idemo dalje na istok, prema dinamici koju imamo u sljedećih 13 mjeseci. Pred nama su, dakle, nova ograničenja u odvijanju redovitog prometa, ali nastojat ćemo da to bude što kraće i nalaziti što razboritija rješenja. U svakom slučaju, ovim otvorenjem Vinkovačke i podvožnjaka na Čepinskoj centar grada je prometno prodisao - zaključio je Pajnić.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...

TRŽNICA ZA ŠTIĆENIKE RIJEKE LJUBAVI

Piljarice darovale hranu potrebitima

TRADICIJA DARIVANJA MOTOKLUBA OSIJEK

Motomrazovi darove donose ove subote

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JELENA KOVAČEVIĆ & DOMAGOJ SUŠAC - UMJETNICI / PROFESORI / PARTNERI

Kad si umjetnik, onda si
to 24 sata. Mi nikad ne
dođemo kući s posla

2

SPOMEN NA 16 UBIJENIH BRANITELJA

Bitka na Rosinjači obranila je Osijek

3

ZAVRŠNI SAJAM ANTIKVITETA U 2023.

O Dimitriju Popoviću,
kobasicama i sapunu