Regija
PODJELA HIGIJENSKIH POTREPŠTINA

Po paket pomoći u Bizovcu treba doći u srijedu
Objavljeno 26. rujna, 2023.
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo kroz projekt "Život dostojan čovjeka III" osiguralo je pakete higijene za najpotrebitije osobe s područja Valpovštine prema slijedećim kriterijima: samci i kućanstva - korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu i drugih socijalnih prava te korisnici socijalnih usluga koji ne mogu u cijelosti ili djelomično platiti cijenu usluga kao ni njihovi zakonski obveznici uzdržavanja – kojima je pravo utvrđeno temeljem rješenja nadležnog Hrvatskog zavoda za socijalni rad, samci, kućanstva, starije i nemoćne osobe, samohrani roditelji, jednoroditeljske obitelji, osobe s invaliditetom i sl. koje se privremeno nalaze u problemu zadovoljavanja osnovnih životnih potreba.

U Bizovcu će se pomoć dijeliti u srijedu, 27. rujna, u Edukativnom centru (iza pošte), a pravo na nju imaju: samci s prosječnim mjesečnim primanjima do 265,44 eura; osobe starije od 65 godina u samačkom ili u dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjima do 265,44 eura, odnosno do 464,53 era mjesečno za dvočlano kućanstvo; kućanstva, obitelji s djecom, osobe s invaliditetom, s prosječnim mjesečnim prihodima do 172,54 eura po članu; iznimno, samci ili kućanstva, obitelji s djecom, s jednim ili više zaposlenih, koji zbog trenutačnih kriznih situacija i teškoća nisu u mogućnosti podmiriti osnovne životne potrebe.

Podjela paketa organizirana je prema sljedećem rasporedu: u 9 sati samci i kućanstva - korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu; u 11 sati samci, kućanstva, starije i nemoćne osobe, samohrani roditelji, jednoroditeljske obitelji, osobe s invaliditetom i sl. koje se privremeno nalaze u problemu zadovoljavanja osnovnih životnih potreba. Oobvezno je ponijeti posljednje važeće rješenje nadležnog Hrvatskog zavoda za socijalni rad i osobnu iskaznicu. Osobe koje nisu primatelji socijalne – zajamčene minimalne naknade i nemaju rješenje Hrvatskog zavoda za socijalni rad, a nalaze se u kriznoj situaciji, trebaju ponijeti odrezak mirovine ili neki drugi dokaz primanja (odrezak plaće, rješenje o dječjem doplatku, izvod iz banke) i osobnu iskaznicu. Broj paketa po obitelji osiguran je sukladno broju članova obitelji. Iz Općine mole korisnike da osiguraju prijevoz paketa do kućnog praga. D.S.R.
Možda ste propustili...

NASTAVAK ENERGETSKIH OBNOVA U DONJEM MIHOLJCU

Na redu je bivša vojarna

ISPLATA TIJEKOM PROSINCA NA TEKUĆE ILI ŽIRORAČUNE

Božićnice u visini od 50, 60 i 80 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNSKA ZABAVA

34. Ladimirevački divani

2

NA ADVENTSKOM VIJENCU U PARKU NA TRGU BANA ŠOKČEVIĆA

U Vinkovcima zapaljena
prva adventska svijeća,
svijeća nade i iščekivanja

3

DONJI MIHOLJAC

Vrtićarci okitili božićno drvce